Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Harald Slumpenbergers julepresang

av Pia Møller Johansen sist endret 2020-01-24T13:40:39+01:00
En julefavoritt!
John Burningham

Harald Slumpenbergers julepresang

, 1994
82-02-14852-9
barn

Jeg oppdaget fortellingen om Harald Slumpenbergers julepresang høsten 2016 (boken ble gitt ut i Norge i 1994) , da min kollega og jeg skulle lage adventsamling på biblioteket for aller første gang. Vi gikk igang med å lete etter egnet julelitteratur, og plutselig dukket denne stemningsfulle boken opp og skilte seg ut blant alle de andre spraglete og sprudlende julebøkene for barn.

Med sine duse, unike illustrasjoner,  og en skikkelig spenningsfylt, men samtidig repetitiv handling, var det ingen tvil om at vi måtte velge Slumpenberger. Hver eneste desember siden den gang har Burninghams bok vært fast følge på adventsamlingene på Fana bibliotek. 

Nissefar har vært ute på juleferd med reinsdyrene sine. Slitne er de alle sammen, og klare til å legge seg. Men, Nissefar ser at han har glemt en presang. Og det er presangen til Harald Slumpenberger, som bare får én presang hver jul, og det er den fra Nissefar. Så da er det ikke annet for Nissefar å gjøre enn å få levert presangen. Men... Det viser seg å være vanskeligere enn antatt. 

Dette er en kjempekoselig julefortelling som garantert vil glede både store og små i førjulstiden. Et hett tips er at boken finnes på Nasjonalbibliotekets nettbibliotek, altså bare ett klikk unna!