Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Hiroshi Ishizaki: Kjedebrev

av astridh — sist endret 2017-08-30T14:19:43+02:00
Sawako er sliten av det harde presset i konkurranse-samfunnet hun lever i. En dag dukker det opp en mail som inviterer henne til å skrive en del av en nettroman. Avsenderen er ukjent, men spørsmålet er fristende og hun svarer positivt.
Hiroshi Ishizaki

Kjedebrev

Cappelen Damm, 2009
978-82-02-29214-0
barn

Romanen skal ha fire rollefigurer og hun kan velge selv hvilken hun vil skrive. Et helt annet sted får Mai den samme mailen. Hun velger også å delta. Den tredje deltageren er Mayumi, og dertil kommer vedkommende som sendte mailen, Yukari. Ingen av disse fire deltakerne kjenner hverandre, men de begynner å skrive på hver sin rolle i tråd med avslutningen på foregående episode.
Skrivingen blir en del av livet deres, samtidig som de handler og forholder seg til den virkelige verden. Sakte og nesten umerkelig glir imidlertid de to verdenene over i hverandre. Sawako skremmes av teksten til den ene rollefiguren i nettromanen. Hun opplever den altfor virkelighetsnær, og hun fatter mistanke om at en av personene forteller om sin egen truede situasjon. Sawako havner i et dilemma når hun føler seg presset til å oppsøke en av de andre virkelige personenene. Avtalen er nemlig at de ikke skal treffe hverandre. Men hun velger å trosse regelen, da en av dem kan være i stor fare. Hun risikerer å skape både flere konflikter og alvorlige situasjoner, men det er for sent å stoppe ...