Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Hvem skal ut?

av Pia Møller Johansen sist endret 2019-08-27T12:59:12+02:00
Den fargerike pekebokserien til Nastja Holtfreter inviterer til både lete- og leselyst!
Nastja Holtfreter

Fargerik safari

Figenschou, 2018, Norge
978-82-93335-84-9
barn

Fargerik safari

I Fargerik safari møter du mange fantastifulle dyr, og noen litt ekstra gøyale. Her finnes blant annet giraffer og zebraer med morsomme mønstre, en hyene som ler så han gråter, en bøffel med krusete krøller og en løve som nettopp har vært hos frisøren (han ser skikkelig kul ut!). Hvert oppslag viser fire-fem dyr som har mye til felles, men det er alltid én av dem som skiller seg ut. Og den ene skal du finne! Noen ganger er det lekende lett – andre ganger ganske så vanskelig, så det gjelder å undersøke tegningene nøye. For... hva er det egentlig som gjør et neshorn til et neshorn?  

 

 

 

 

Fargerike kjøretøy

Fargerik byggeplassFargerik byggeplass og Fargerike kjøretøy er bygget opp på samme måte som Fargerik safari, men her er tegningene og det du skal lete etter selvfølgelig tilpasset tittelen på boka (selv om det dukker opp både ballerinaer og trekkspill på byggeplassen!). 

 

 

 

 

Bøkene til Holtfreter er humørfylte og engasjerende og kan få deg til å filosofere litt rundt påstandene om hvem som skal ut, for hvem har bestemt at en ballerina ikke passer inn på en byggeplass? Dessuten lærer du å se forskjell på høyre og venstre og hva det vil si at noe er “motsatt”, du får vite hvordan en struts gjemmer seg og hva som kjennetegner en tandemsykkel. Så her er det mye gøy å oppdage!