Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Ikke bare bare med Bamse

av Pia Møller Johansen sist endret 2017-09-06T10:14:25+02:00
Löfgren, Ulf

Ludde og den rampete bamsen

Cappelen, 1986

Det er ikke mange ting som er bedre enn det å få en skikkelig god bamseklem. Men hva gjør du hvis du plutselig en dag ikke finner bamsen din? Eller hvis bamsen har bestemt seg for at den ikke vil kose, men bare tøyse, tulle og være rampete?

I bøkene Ludde og den rampete bamsen og Ludde leter etter bamse er det nettopp det som skjer. Bamse, teddy-bjørnen til Ludde, bestemmer seg for å drive med ordentlige fantestreker… I førstnevnte bok bruker han skoen til Ludde som badekar og feier gulvet med tannbørsten hans. Dessuten spiser han tannpasta til han får mageknip. Makan til bøllete Bamse! I den andre boken er det helt umulig for Ludde å finne ut hvor Bamse har blitt av. Tullete tøyse-Bamse har ikke gjemt seg under bordet, ei heller i klesskapet. Han kan ikke være i den lille krukken på bordet, for der er det allerede en sommerfugl som gjemmer seg. Bamse er jo helt borte vekk! Og Ludde som hadde lyst til å leke… Stakkars Ludde!

Selv om ablegøyene ikke er så innmari gøye for Ludde er det desto mer moro for den som leser boka! Det å følge med på hvordan Ludde blir stadig mer oppgitt og forvirret, i takt med at han blir mindre og mindre glad, skaper en humrende medfølelse hos leseren. Bøkene inviterer deg på lekent vis til å gjette hvor Bamse er eller hva hans neste rampestrek er for noe rart. Forfatter Ulf Löfgren har med Ludde-bøkene klart å formulere et herlig humorunivers for de unge (og for de voksne)!

Her kan du bla litt i boka om Ludde og den rampete bamsen.