Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

I'll be there

av Vibeke Garrod sist endret 2017-08-30T12:19:37+00:00
To brødre og en ustabil far. Stadig på farten, aldri muligheter for å slå røtter. Men en dag treffer brødrene en spesiell familie. En familie som vil slippe dem inn ...
Holly Goldberg Sloan

I'll be there

Picadilly Press, 2012, England
978-1-84812-267-3
barn

Vi treffer et brødrepar som bor sammen med en bitter og aggressiv far, det har de gjort siden de var små. Sam er nå i slutten av tenårene, han tar av seg den yngre broren Riddle. De reiser rundt fra by til by i USA, faren stjeler det han kan få med seg før de kjører av gårde til neste sted. Hvordan finner guttene holdepunkter i en slik tilværelse? Sam elsker musikk og er fantastisk god til å spille gitar. Riddle bruker mye tid på å tegne.  Men kontakt med andre mennesker er helt utelukket. Faren hater samfunnet og sørger for at gleden blir kortvarig, hvis den i det hele tatt dukker opp.

Men det finnes noen ting som ikke kan kontrolleres...

En dag treffer Sam Emily. Hun kommer fra en helt annen verden enn hans. Et godt og trygt hjem, med mamma, pappa, lillebror og hund. Det musikalske fører dem sammen, Emily skal synge i sin lokale kirke, og akkurat den dagen er Sam der. Det oppstår et helt spesielt øyeblikk. Fra nå av blir ingenting som før. Ikke for noen.

Denne boka grep tak i meg. Forfatteren beskriver personer og hendelser på en måte som gjør at de virker ekte og levende. Boka er både vittig og alvorlig. Spennende og engasjerende. Det var som om fortellingen snek seg under huden min, og ble der en god stund etterpå.

Tittelen på boka kommer fra en sang med Jackson 5, "I'll be there". Det er en vakker sang som handler om å være tilstede for noen og støtte så godt man kan.

I'll reach out my hand to you
I'll have faith in all you do.
Just call my name and I'll be there.

I'll be there to comfort you,

Build my world of dreams around you,
I'm so glad that I found you.

Du kan høre og se videoen på youtube.

forfatterens nettside kan du laste ned første kapittel i boka. På samme nettside finner du også personene i boka sine spillelister med musikk. Også den misantropiske faren sin liste!