Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Islandsk spenning

av Vibeke Garrod sist endret 2018-10-30T18:48:02+00:00
Kalli er en litt nerdete gutt som liker seg best foran dataskjermen. Denne julen blir han sendt til pappaen sin som bor på et øde sted. Der er også en stesøster som Kalli er sikker på er en heks.
Ari Kristinsson

Uten dekning

Europavideo, DVD, 2007, Island

Kalli bor sammen med sin mamma som snart skal ha eksamen. Pappaen til Kalli bor på en annen kant av Island sammen med sin nye kone og hennes datter som heter Ellen. Snart skal de ha en baby også. Kalli liker ikke Ellen, hun er så spydig og slem. Kalli tror hun er en heks, han vet at hun driver med masse mystiske saker. Nå er det snart jul, og Kalli blir sendt til pappaen sin slik at mamma kan få litt fred til studiene sine. Kalli har slett ikke lyst til å være med pappaen og hans nye familie. Med det samme han er kommet dit vil han hjem igjen. Ellen er mer mystisk enn noen gang, og kommuniserer med en hel gruppe av døde mennesker. De ble ledet utfor et fjell en gang for lenge siden og døde alle sammen. Det var visstnok en liten gutt som ledet dem, men selv ble han aldri funnet og det er stor sannsynlighet for at han er et gjenferd. Kalli synes alt dette er temmelig skummelt, og det topper seg da han og Ellen må være hjemme alene sammen når pappaen og samboeren må avsted til fødestuen. Det er snøstorm ute, vinden uler og det gamle huset rommer mange skumle lyder. Når Kalli skal sove føler han at det er noen andre i rommet hans. Er det gjenferdet?

Dette er en spennende film fra Island for hele familien. Det er eksotisk å se de snødekte områdene og hvor tøft landskapet på øya kan være. Kalli og Ellen havner i noen nervepirrende situasjoner, og selv om de krangler og misliker hverandre finner de ut at samarbeid noen ganger er helt nødvendig.