Katarina von Bredow: Sinnssykt forelsket

av Vibeke Mowinckel Lorentz — sist endret 2017-08-30T13:19:43+01:00
Katrin og lillebror, Viktor, har bodd sammen med faren, Kasper, siden moren forlot dem da Katrin var seks år gammel. Katrin og beste-venninnen, Frida, har et tett og nært forhold.
Katarina von Bredow

Sinnssykt forelsket

Gyldendal, 2005
82-05-33785-3
barn

De betror hverandre alt. Men komplikasjoner oppstår da den nye gutten, Adam, som Frida har forelsket seg i, ikke er interessert i henne, men i Katrin. Katrin og Adam blir mer og mer fortrolige. Men hva skal Katrin gjøre. Adam er jo bestevenninnens utvalgte.

Ved siden av å være et trekantdrama, er dette en historie om lengsel etter en mor som bare gikk. Bebreidelsene mot Kasper, som ble igjen og etter beste evne har prøvd å skape et hjem for de to barna, går hos Katrin etter hvert over til forståelse og ettertanke. Hun har skyld i at Maria, farens unge samboer gikk sin vei. Katrin oppdager også at lillebror Viktor slett ikke har det så lett som hun og Kasper har trodd.

Her er mye humor og varme, men også fortvilelse og sinne. Katarina von Bredow skriver godt og ærlig om hvor komplisert livet kan være, om å velge, og om å si og gjøre ting før det er for sent.