Lise Knudsen: Med plekter i lomma

av astridh — sist endret 2017-08-30T13:19:41+01:00
Bandet er et fristed, der musikken og samspillet gjelder, og Juni er en av drivkreftene i bandet, aktiv og energisk. Alle medlemmene ønsker å bli hørt, følgelig oppstår det uenighet og diskusjoner, men det felles prosjektet ligger fast.
Lise Knudsen

Med plekter i lomma

Gyldendal, 2008
978-82-05-37807-0
barn

Juni spiller el-gitar og eier en rød Stratocaster, som hun fikk av faren til seksårsdagen. Gitaren er en del av historien hennes, ikke bare knyttet til bandet. Musikk og familie, to adskilte verdener, skjønt - ikke helt. Øvingslokalet ligger i huset til Junis far, mens Juni bor sammen med moren, stefaren og halvbroren. Flytteplaner har de også, noe som skaper bekymring hos Juni. Juni er dyktig på gitar, det vet både hun selv og bandmedlemmene, men det vet også hennes far; og han har planer for Juni. Hans gode venn spiller óg i band, og de mangler en gitarist. Her åpner det seg en mulighet for Juni. Men dilemmaet oppstår øyeblikkelig. Juni er bundet av sitt eget band og er redd for å svikte dem. Dessuten kommer et tredje forstyrrende element inn i Junis urolige verden. Hennes stefar  ønsker også å bidra i musikalsk retning, så han har gitt Juni en akustisk gitar, som hun foreløpig har under sengen. Skal den fortsette å samle støv, eller skal hun gjøre instrumentet "levende"? Junis tilværelse mangler så visst ikke utfordringer.