Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Løvetannbarn

av Lillann Kvalheim Bue sist endret 2018-10-25T13:22:05+00:00
Lille Isak bor sammen med den brutale og alkoholiserte moren sin, til hun en dag dør. En snill politimann kjører ham ut til det som skal bli hans nye hjem fra nå av: Et barnehjem på landet. Det eneste han har med seg som et minne fra moren er en tom, bulkete ølboks. Et helt nytt liv venter ham.
Claude Barras

Løvetannbarn

Rita Productions, 2016, Frankrike
barn

Historien om Isak og alle de andre barna på barnehjemmet som på ulike måter har kommet til å mangle en nær omsorgsperson, skjærer selvsagt i hjertet. La deg likevel ikke lure til å tro dette er en trist og slitsom affære av en film. Den er både søt og morsom - uten å miste det kritiske og opprørte blikket på et samfunn uten evne til å gi alle barn den tryggheten de trenger.

Slik filmen er fortalt gjennom Isaks blikk vekker den levende minner om hvor sterkt det er å være liten, hvordan sårbarheten og avhengigheten bor i deg side om side med det hardføre, oppfinnsomme og tilpasningsdyktige. Filmens lyseste og mest rørende vending kommer som en stor lettelse, men ikke uten en bismak. Den minner nemlig om hva som til syvende og sist må til for å snu et vanskelig barneliv til det bedre: En uendelig mengde flaks, i form av at de riktige personene dukker opp til riktig tid og sted.

Noe av det som gjør denne filmen så bra, er at den klarer å fortelle ærlig og usentimentalt om omsorgssvikt gjennom et barns øyne, samtidig som den gløder av håp og muligheten for forandring. Den fargerikt og vakkert animerte filmen er ubeskrivelig verdt de 66 minuttene det tar å se den. Løvetannbarn har aldersgrense 6 år og passer for øvrig alle aldre.