Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Mange fargerike små og en liten rosa

av Anne-Line Vikre Tornes — sist endret 2017-08-30T14:19:36+02:00
De er små, fargerike og veldig, veldig søte. Det gleder et mammahjerte å få inn så gøyal leseøvelse!
Carin og Stina Wirsén

Mange fargerike små og en liten rosa.

Gyldendal, 2008, Norge
978-82-05-38462-0
barn

Det finnes utallige bøker som er laget for å lære våre små å telle. Dette er også hensikten med Mange fargerike små, og en liten rosa, men denne skiller seg ut. Det er Carin Wirséns datter Stina Wirsén som har illustrert boken, og det er så mye morsomt å hvile øynene på, at man rett og slett glemmer at dette er læring. Hun tegner utrolig gøyale og ikke minst søte figurer. De har rare ansiktsuttrykk, morsomme antrekk og gjør underlige bevegelser.

mange fargerikeVi blir sittende å studere hvert bilde lenge, og det gir grunnlag for mange spørsmål og fine samtaler på sengekanten. Min fireåring, Julie, får nesten krøll på tungen av å spørre: "Hvorfor står han på hodet?", "Hvorfor har han ikke bukse på?", "Hvorfor baker de så lange brød?" Og det er dessuten kjempegøy å finne ut hvem figurene ligner på. Alle figurene har sine særtrekk, og vi har ledd mye av at de ligner på pappa og mamma og andre vi kjenner. Og den lille, søte rosa, med sløyfe i håret, er selvfølgelig Julie selv.

Verseformen som boken er skrevet i, er også gøyal og har gjort boken til en favoritt hjemme hos oss, og jeg anbefaler den varmt. Den er lett å lese og rimene ligger godt i munnen. Dette gjør også at teksten er lett å huske for barna, og den lille blir veldig stolt når hun selv husker det siste ordet i hvert rim. Så derfor tenker jeg at kanskje jeg kan få lurt inn litt leseøvelse etterhvert også? Uansett er dette en kjempefin bok som vi ofte kommer tilbake til!