Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Ny, superspennende fantasyserie!

av Liv Oddrun Larsen sist endret 2019-07-30T12:46:57+01:00
Jo Salmson; illustrert av Natalia Batista

De stjålne barna

Cappelen Damm, 2012, Norge
978-82-02-38889-8
barn

Har du for lengst lest alle de seks bøkene i fantasyserien "Drageriddere" av Jo Salmson? De som handler om tiggergutten Tam som drømmer om å bli drageridder? Godt nytt til deg: Jo Salmson er ute med en ny serie, "Heksefolket". Den er minst like spennende...

Sol heter hun, jenta som er hovedpersonen i serien Heksefolket. Men hvem er hun? Sol kan ikke svare på det, hun vet lite og ingenting om bakgrunnen sin. En ting har hun imidlertid smertelig forstått: hun er annerledes enn alle rundt henne. For hvorfor gjør fremmede mennesker tegnet mot ondskap når de ser henne? Hun er jo bare en foreldreløs jente som har fått et nytt hjem i villaen til en rik krigerfamilie ute på landsbygda? Eller...?

Kokka i den store villaen, Misana, er den som har oppdratt Sol. Men prøver Sol å spørre Misana ut om bakgrunnen sin, får hun ingen ordentlige svar:

"- Du skal vite det, sa hun,- at du har vært som min egen datter, trass i at du er en av... Hun tidde og la fort hånden over munnen. - En av ...hvem? spurte Sol. Hun våget nesten ikke puste. Men Misana ristet på hodet. - Jeg er lei for det, sa hun sakte. - Men jeg har lovet generalen å ikke si noe..."

Sol har ikke tid til å gruble så mye, for hun har masse plikter i det store huset. Innimellom sniker hun seg til litt forbudt tid sammen med Arel og Eno, de to jevngamle guttene som hun har vokst opp sammen med. Blir det oppdaget, ender det med kjeft fra den hissige husbestyreren Birand. For guttene tilhører en helt annen verden enn Sol. Arel er sønnen til krigerherren som eier villaen, og Eno er vennen hans og sønn av en handelsmann. Guttenes krigereksamen nærmer seg, og de må ikke forstyrres. Sol har å holde seg på kjøkkenet!

En dag oppdager Sol et hemmelig hulrom i villaen, et skjulested der hun kan få snakket uforstyrret med Arel og Eno. Skjult i det hemmelige rommet overhører hun senere ting om seg selv som ikke er ment for hennes ører. Den dramatiske jakten på svarene starter ...

Heksefolket er gjennomillustrert med flotte, mangainspirerte tegninger i sort og hvitt. Er du glad i å lage egne tegneserier, er det masse inspirasjon å hente i disse illustrasjonene. Bøkene i Heksefolket er lette å lese selv, men også ypperlige til høytlesning. Jeg garanterer at den som leser for deg også blir revet med!