av Vibeke Garrod sist endret 2017-08-30T13:19:36+01:00 simonjamesbooks.com, amazon.com, telegraph.co.uk, niranjana.wordpress.com, rebeccacobb.co.uk,reachandteach.com, babble.com, harpercollinschildren.com, us.macmillan.com,
Biblioteket har fått inn nye engelske bildebøker. Her er blant annet bøker av Rebecca Cobb, Ethan Long og Julia Donaldson. Det er virkelig mange flotte illustrasjoner å glede seg over! God bok!

My big shouting day
My Big Shouting day
/ Rebecca Patterson

Bella har en dårlig dag, hun har stått opp med det gale beinet. Bella roper høyt! Middagen er for varm, badevannet er for kaldt. Ingenting er riktig. Men heldigvis går slike dager over.

 

 

nurse

Nurse Clementine / Simon James

Clementine er en liten jente som elsker å kle seg ut. Til bursdagen sin får hun en sykehusdrakt og et førstehjelpsskrin. Så spennende! Og sannelig får hun flere sykepleier-oppdrag også. Mamma må bandasjeres, og det samme må familiens hund.

 

 

paper dolls 2The Paper Dolls / Julia Donaldson & Rebecca Cobb

En liten jente har en hel rekke med papirdukker, og de opplever veldig mye spennende og moro. Forfatter Julia Donaldson er kjent for Gruffalo-bøkene, og illustratør Rebecca Cobb har laget de nydelige tegningene. Les om Rebecca Cobb's "Missing mommy" under.


missingMissing Mommy / Rebecca Cobb

Et lite barn har mistet mammaen sin. Sorgen er stor og spørsmålene mange. Redsel og sinne er følelser som skal bearbeides. Denne bildeboka er dypt rørende og vakker. Les den! Biblioteket har også kjøpt inn boka "Lunchtime" av Rebecca Cobb, som nylig kom i norsk oversettelse.

 

 

 

ottoOtto: the Book Bear / Katie Cleminson

Otto er en bokbjørn. Han elsker bøker! En dag må han dra ut i den store, vide verden, vekk fra sin trygge tilværelse. Han lærer mye på sin vei, og er ikke helt tilfreds med det han opplever. En dag går han inn i en stor bygning som er full av bøker. Et bibliotek! Det må være Ottos paradis.

 

 

cat tale
Cat Tale / Michael Hall

Mjau mjau. Tre katter er ute på oppdagelsesferd. Artig og fargerik bok hvor lek med ord er gjennomgående. Bli med på kattetur!

 

 

 

Really and Truly / Émilie Rivard & Anne-Claire Delislereally and

En liten gutt har et nært og godt forhold til bestefaren, som alltid har en gøy fortelling på lur. Men en dag husker ikke bestefaren så godt lenger, og vil helst sitte på rommet sitt og stirre ut av vinduet. Da finner den lille gutten ut at fortellingene de to hadde sammen kan komme til god bruk. En fin bildebok om vennskap, fantasi og demens.

 

 

ganeshaGanesha’s Sweet Tooth / Sanjay Patel & Emily Haynes

Ganesha er en av de mest kjente og kjære gudene i hinduistisk mytologi. Denne flotte bildeboka blander mytologien med en nyere versjon av elefanten Ganesha og hvordan den mistet en tann. Illustratøren Sanjay Patel jobber for Pixar studios hvor han blant annet har vært involvert i Småkryp og Cars 2.

 

 

Chamelia / Ethan Long chamelia

De fleste kameleoner vil helst gå i ett med omgivelsene og passe inn. Men ikke Chamelia! Hun vil skille seg ut! Det er ikke alltid så hensiktsmessig og heldig...
 

and thenAnd then It’s Spring / Julie Fogliano & Erin E. Stead

Det er slutten av vinteren, og en liten gutt og hunden hans er lei av at alt er brunt og hardt og bestemmer seg for å lage en hage. De ordner til og sår mange frø. Så kommer en lang ventetid. Det er brunt og gjørmete lenge, men så plutselig en dag… Koselig fortelling om overgangen fra vinter til vår, vakkert illustrert av den prisvinnende Erin E. Stead.