Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Mørkemann

av Signe Lill Steinskog sist endret 2017-09-06T09:27:38+02:00
Jørn Lier Horst; Hans Jørgen Sandes

Operasjon Mørkemann

Gyldendal, 2013, Norge
978-82-05-43135-5
barn

Mysterier er til for å løses, og Detektivbyrå nr. 2 er på saken. Ekte spenning, skrevet av en ekte politimann.
Detektivbyrå nr. 2 består av:  ”Tiril, antakeligvis den tøffeste jenta i Elvestad” og ”Oliver, toppsmart detektiv”. Sammen med sporhunden Åtto snubler de stadig over nye mysterier som trenger løses.

Det hele starter med at Oliver kræsjlander med sykkelen i et gedigent hull. Han blir full av skrubbsår, og forhjulet på sykkelen blir ødelagt. Ved nærmere ettersyn oppdager han og Tiril at det er gravd flere hull utover ei hel slette. Ei slette som gikk under navnet "Fantesletta" i gamledager. Etterhvert skjønner de også at de ikke er alene. De får øye på en mann i skogkanten. Han har frakk og en stor svart hatt. Med det samme de oppdager ham snur han seg brått om og forsvinner inn i skogen.

Hvem er denne mannen, og kan han ha noe med hullene å gjøre? Oliver og Tiril tar saken i egne hender. Ved hjelp av gamle fotografier, et mystisk kart og en god dose kløkt, graver de to detektivene seg bokstavelig talt frem til svaret, med spade! Det de finner, viser det seg å være flere som er ute etter. . .

Operasjon Mørkemann er skrevet av Jørn Lier Horst. I tillegg til å skrive bøker, jobber han som etterforsker i politiet. Med andre ord vet han hva han snakker om når det gjelder mysterier og kriminalsaker.

Dersom du vil vite mer om Detektivbyrå nr. 2, kan du gå inn på nettsiden www.detektivene.no. Her kan du blant annet lese om Operasjon Tordensky. Det er den andre boka om Tiril og Oliver.