Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Pølsetjuven

av Maria Lüpke Hopland — sist endret 2019-06-26T10:49:28+02:00
Bidragsytere: lassej
Marianne Gretteberg Engedal har skrevet og illustrert en nydelig bildebok i tegneserieformat, som handler om å finne seg selv, tørre å skille seg ut, og å følge sine drømmer.
Engedal, Marianne Gretteberg

Pølsetjuven

Samlaget, 2019, Norge
9788252197730
barn

Kjell vokser opp i en tyvefamilie. Alle i familien hans er tyver og trives med det - bortsett fra Kjell. Kjell kunne tenke seg å være hestetemmer, brøytebilsjåfør eller grønnsaksbonde, men ikke tyv. Han forsøker å komme seg unna tyveripresset ved å stjele ting ingen eier, men får beskjed om at å plukke søppel ikke er stjeling, og til slutt presses han til å stjele fra sin gode venn Pølse-Per. Samvittigheten gnager og Kjell bestemmer seg for å levere tilbake det han har stjålet. På veien møter han en gjeng mistilpassede vesener som har rømt fra forventningene og presset om å være noe de ikke ønsker å være. Kjell fatter til slutt mot til å vise familien hva han egentlig føler og hvem han egentlig er, og starter et jobbbyttesenter for å hjelpe andre i samme situasjon.

Problemstillingene som taes opp i boken er gjenkjennelig for mange, men satt i en fantasifull og underholdende sammenheng. Historien har nok fylde og spenning til å passe for barn opp i småskolealder, samtidig som de nydelige og detaljerte tegningene fenger de yngre barna. Boken har også en humor som treffer den voksne leser. Kort oppsummert er dette en vakker bok, som mange kan ha glede av.