Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Sam og Noa vil fange en hoggorm

av Signe Lill Steinskog sist endret 2017-09-06T09:23:11+02:00
Lindboe, Karin Kinge

Sam og Noa vil fange en hoggorm

Aschehoug, 2012, Norge
barn

Hva skjer egentlig når man holder en hoggorm i halen? “- Jeg er rask som lynet, sier Sam. - Det er hoggormen også, svarer Noa.”

Sam har en onkel som en gang har holdt en hoggorm i halen, og nå har han lyst å prøve det samme. Han og Noa har tenkt seg ut i skogen for å fange dyr, aller helst en hoggorm. Sam gleder seg sånn at han drømmer om en smilende slange.

Dagen etter drar de ut i skogen med hver sin bøtte. De finner brennenesler, ser en øyenstikker og fanger ei padde. Padda kaller de for Basse, og de graver opp meitemark og snegler som de mater den med. Da hører de noe som rasler. De lister seg etter lyden, og oppdager en stor, svart orm. Den har sikksakk på ryggen, - de har funnet en huggorm! Klarer de å få den oppi bøtta uten å bli bitt?
Sam og Noa vil fange en hoggorm er i serien “Den hvite lesehesten”. Dette er bøker som passer godt for barn som går i 1. og 2. klasse. Bøkene er tilpasset de som nettopp har lært å lese, og som ønsker å lese en hel bok selv. Setninger er korte, og hver side har fargerike illustrasjoner som bygger opp om teksten.

Sam og Noa fanger en hoggorm er en spennende bok å lese for alle barn som er nysgjerrige på orm og annet småkryp i norsk natur. Den har også et par sider bakerst i boka med tips om hva du bør gjøre og ikke gjøre dersom du blir bitt av en hoggorm.

Karin Kinge Lindboe har skrevet flere bøker for barn og ungdom. I 2004 ble hun nominert til Kritikerprisen for ungdomsromanen Stellaog i 2011 fikk hun prisen for den frittstående fortsettelsen Etterpå varer så lenge.

Lindboe har også skrevet flere bøker om Sam i serien den hvite lesehesten:

- Den mystiske posen (2005)

- Den lille, ville grisen (2006)

- Sam møter en stor hund (2007)

- Sam og Noa sniker seg ut midt på natten (2008)

- Sam finner en feit frosk (2010)