Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av ingridr — sist endret 2017-08-30T12:19:34+00:00
Vår og sykkel hører sammen, synes vi. Her får du en slags sykkeltur i biblioteket. Ta gjerne turen til biblioteket for å låne bøker, om du kommer på sykkel eller annet vis.

Sykkelen

Sykkelen (2010) av Fredrikke Nicolaisen og Johan Egerkrans

Lisa får en ny sykkel til bursdagen sin, den er veldig fin. Men det må være noe galt med den, for den velter hele tiden. Dette er en lettlestbok i serien Løveungen for barn som holder på å lære å lese. En bok for å lære å lese om å lære å sykle.

 

 

 
 

Lotta

Jo visst kan Lotta sykle (1971) av Astrid Lindgren og Ilon Wikland 

Lotta sier hun kan sykle, i alle fall i smug. Egentlig er det mange ting Lotta kan, så lenge det er i smug. Å kunne gjøre det samme som storesøsknene Mia-Maria og Jonas er det viktigste av alt når en er nesten fem år, og da duger ikke den gamle trehjulssykkelen til Lotta lenger. Lotta har fødselsdag og ønsker seg en ny sykkel. Dagen kommer og Lotta får mange gaver, men ingen sykkel. Det trenger hun, så hun bestemmer seg for at det ikke er annet å gjøre enn å rappe en.

 

 

Så innmari en sykkelSå innmari en sykkel (1999) av Øystein S. Ziener og Stina Langlo Ørdal

Hun har mange fine ting, knapper, servietter og barbiedukker, men hun har ingen sykkel. Det er innmari, innmari dumt, for hun ønsker seg så innmari, innmari en sykkel! En sykkel til å suse av gårde på. En sykkel med styre, hjul, skjermer, sete, kjede og bagasjebrett. Og med ringeklokke. Pling!


 

Malla

Malla syklar (2003) av Eva Eriksson

Malla har lært seg å sykle, og nå er hun ute på tur med mormor. Det er veldig gøy! De sykler av gårde. Malla har lært at hun må passe på å ikke kjøre på ting, lyktestolper og folk for eksempel. Når Malla fokuserer så hardt på å ikke treffe ting, er det dessverre akkurat det som skjer, hun kjører rett på det hun skulle unngå. (U)heldigvis kjører hun ned en kjørelærer, og han har noen triks å lære bort.


Venner

Venner (1982) av Helme Heine

Boken venner handler om tre venner som gjør alt sammen. Herman Hanekrone, Mattis Musevik og Svein Slafs bor på samme gård og er bestevenner. En dag legger de ut på sykkeltur. Når man er så gode venner som disse er ingen vei for humpete, ingen vei for bratt, ingen sving for krapp og ingen pytt for dyp.

 

 

 

 Biler

Hvis det ikke fantes biler (2011) av Hilde Hodnefjell

Hvis det ikke fantes biler, kunne vi syklet åtte i bredden, hoppet paradis på motorveiene og hatt piknik i veikryssene. Bildeboken fabulerer over hvordan verden kunne sett ut om bilene ikke fantes.

Og det fins flere...