av Marie Amdam sist endret 2023-08-14T13:15:11+02:00
Bergensforfatteren Pedro Carmona-Alvarez er endelig aktuell med ny roman! Han kommer til Landås bibliotek for å snakke med Joanna Pacula om romanen Chiquitita, som fikk BT til å trille en sekser på terningen.
Onsdag 29. november 18:00
Landås bibliotek

Chiquitita er en melankolsk og poetisk fortelling om flukt, om tiden som går, og om tingene i livet som ikke forsvinner, men hjemsøker oss. Romanen kretser om umulige fortellinger, traumer og vold, men er også en skildring av håp og lys og kjærlighet.

Marisol er en middelaldrende kvinne som ser tilbake på livet sitt, på den unge kvinnen hun en gang var, som brøt sammen foran et maleri av en liten hund på et museum i en storby.

Marisol er en ung kvinne på ferie med kjæresten sin, den første kjærligheten. De står og ser på et maleri av en hund som synker.
Marisol er et barn som bor med moren og faren i en by ved havet. Barnet blir ofte plassert hos bestemoren, der hun bor i lange strekk av barndommen. Så raser landet sammen. Hun blir hentet midt på natten og den lille familien må flykte over fjellene til nabolandet.
Så kommer de hit.

«Et unikt litterært prosjekt (…) Chiquitita gir stemme til alle barn som tvinges på flukt, og danner nok et mønster i et unikt litterært prosjekt – som minner om et kaleidoskop.»
- Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«Gjennom sitt nitide, originale språkarbeid har Carmona-Alvarez skapt et dypt ansporende stykke litterær kunst, som utvider leserens forståelse av fluksens vedvarende virkning på menneskesinnet.»
- Leif Bull, Dagens Næringsliv

Pedro Carmona-Alvarez er født i 1972 i La Serena, Chile, oppvokst på Kolbotn utenfor Oslo, bosatt i Bergen. Med debutsamlingen Helter (1997) ga han et vitalt tilskudd til norsk poesi. Siden debuten har han utgitt en rekke bøker i ulike sjangrer. Han har dessuten vært redaktør for Cappelen Damms debutantantologi Signaler og for Verden finnes ikke på kartet, en antologi med gjendiktninger av internasjonal samtidspoesi (med Gunnar Wærness). Carmona-Alvarez har mottatt en rekke priser, blant annet Sultprisen, P2-lytternes romanpris og Kritikerprisen. Han er også musiker i flere band.

Velkommen til litterær samtale på Landås bibliotek!

Forfattersamtale: Pedro Carmona-Alvarez med Chiquitita

• Onsdag 29. november
  • Landås bibliotek

Så kommer de hit.

- Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

- Leif Bull, Dagens Næringsliv

Velkommen til litterær samtale på Landås bibliotek!