av Lene Olszeth sist endret 2022-12-22T16:17:33+01:00
Hanna Brummenæs og Bertha Torgersen startet i 1909 verdens første kvinnelige rederi. Skipsfarten var Norges viktigste næring og sterkt mannsdominert, men i løpet av få år klarte Brummenæs og Torgersen å bli respekterte og suksessrike skipsredere.
Mandag 6. februar 18:00
Landås bibliotek

De to kvinnelige kompanjongene mistet hele flåten i løpet av første verdenskrig, men etter kort tid bygget de opp rederiet sitt igjen, og sto oppreist gjennom den økonomiske krisen som inntraff i mellomkrigsårene. Så inntraff en ny verdenskrig.
De to forfatterne Arne Vestbø og Cecilie Enger har skrevet hver sin bok om de to kvinnene, og nærmet seg dem fra ulike vinkler. Vestbø gjennom sakprosaen i Brummenæs & Torgersen. Verdens første kvinnelige skipsredere (2021), og Enger i romanform i Det hvite kartet (2021). Hvem var dette driftige paret, som hevdet seg i et svært mannsdominert miljø? Hvordan så samtiden på dem, og hvordan har det vært å skrive om dem? Dette og mye mer skal Vestbø og Enger svare på når de møtes til samtale på Landås bibliotek.

Basert på forlagets omtale.

Mannedamene fra Haugesund: Verdens første kvinnelige skipsredere på Landås bibliotek

• Mandag 6. februar
  • Landås bibliotek

Basert på forlagets omtale.