av Leiv Runar Mæhle sist endret 2024-01-31T17:48:48+01:00
En av Norges mest profilerte og entusiastiske formidlere av kunnskap om artsmangfold, økosystem og natur kommer til Åsane!
Onsdag 28. februar 18:00
Åsane bibliotek
Anne Sverdrup Thygeson er professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås, hvor hun forsker på naturforvaltning og skogens biomangfold. Thygeson er dessuten blant Norges mest profilerte og entusiastiske formidlere av kunnskap om artsmangfold, økosystem og natur.

Tidligere har hun gitt ut de bestselgende bøkene Insektenes planet og Insektenes hemmeligheter. Førstnevnte ble nominert til Brageprisen, var på Sunday Times’ bestselgerliste og ble kåret til en av de ti viktigste bøkene om vitenskap av the Smithsonian i USA. Hennes tredje populærvitenskapelige bok, På naturens skuldre ble nominert til Kritikerprisen. I 2018 mottok hun Bonnevieprisen og i 2020 fikk hun Forskningsrådets formidlingspris.

I 2023 utkom boken Skogen - om trær, folk og 25 000 andre arter, til strålende kritikker. 28. februar kommer hun til Åsane bibliotek for å foredra om sin nyeste bok.

Anne Sverdrup Thygeson - Skogen, om trær, folk og 25 000 andre arter

• Onsdag 28. februar