av Leiv Runar Mæhle sist endret 2024-01-31T17:18:36+01:00
Lunsjforedrag med en lokal litterat
Torsdag 22. februar 12:00
Åsane bibliotek - Klubben
Med lunsjkonseptet «Lokale litterater» inviterer biblioteket Åsabuer til å møte forfattere med tilknytning til Åsane-området. Vi møtes i Klubben klokken tolv, med kaffe, te og litt å bite i. De lokale forfatterne byr på foredrag, fortellinger og høytlesning fra aktuelle utgivelser.

Kenneth Bratland er historiker og arbeider som rådgiver ved Arkivverket/Statsarkivet i Bergen. Han står bak flerbindsverket om Åsanes bygdehistorie. I dette foredraget vil han snakke om kildebruk, innsamling av materiale, identitet, kultur, utvelgelse av tekst og bilder og skriveprosessen. For Åsane har bygdebøkene vært viktig med tanke på slektshistorie, kultur, kulturminner og mye mer. Flere av artiklene til sogebladet Åsabuen tar utgangspunkt i nettopp bygdebøkene.

Lokale litterater - Kenneth Bratland om Åsanes historie

Lunsjforedrag med en lokal litterat