Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Karen Rosenstock sist endret 2020-01-06T11:54:20+01:00
Tro, Hop og kjærlighet. Romandebut i det konservative Hop-landskapet med en radikal hovedperson.
Onsdag 4. mars 13:00
Fana bibliotek

Vi kjenner Terje Valestrand som journalist i Bergens Tidende gjennom 38 år; ikke minst de 30 siste som reporter på Stortinget.

I fjor høst romandebuterte han med Tro, Hop og kjærlighet. Valestrand skildrer oppveksten på Hop på 60-tallet til Kyrre Bruvik som har mange likhetstrekk med forfatteren selv.

Hop er et markert klassedelt samfunn der hovedpersonen har arbeiderbakgrunn med en far som jobber på Pedek. Som niårig avisbud gjør han allerede sin observante samfunnsanalyse: «På bygdene satte folk ut grøt til nissen, i bystrøk la de en liten konvolutt ut til avisbudet, med mynt eller sedler i. Fordelingen var nesten lovbestemt: Jo større hus, jo mindre penger.» Da har han allerede fått merke på kroppen hvordan det er som en av de ytterst få i klassen, å ikke bli invitert i direktørungenes sagnomsuste fødselsdager. Men avisbudets hevn er utkrøpet og nådeløs …

Med humor, ironi og Valestrand-snert, følger vi Kyrre Bruvik sin radikale vei i det meget konservative Hop-landskapet, inn i voksenlivet.