av Therese Pedersen sist endret 2023-01-09T13:07:22+01:00
Foredrag om Nobelprisvinner Annie Ernaux
Onsdag 15. februar 13:00
Fana bibliotek, Salen

Oktober 2022 ble en av Frankrikes viktigste nålevende forfattere, Annie Ernaux tildelt nobelprisen i litteratur. Hun er kjent for sine selvbiografiske romaner der hun utforsker temaer som familierelasjoner, seksualitet, lidenskap og skriving, samtidig som hun alltid er politisk opptatt av kjønn og klasse. I begrunnelsen til Svenska Akademien heter det at prisen ble tildelt Ernaux for "motet og den kliniske skarpheten som hun avdekker det personlige minnets røtter, fremmedgjøring og kollektive begrensninger."

Sandra Lillebø er forfatter og journalist. Hun har med stort engasjement formidlet Ernaux forfatterskap til det norske publikum og har møtt og intervjuet forfatteren ved flere anledninger. Lillebø gir oss i dette foredraget en introduksjon til Annie Ernaux forfatterskap.

Litterær lunsj: Lillebø om Annie Ernaux

Foredrag om Nobelprisvinner Annie Ernaux