av Marius Gustavsen Paulsen sist endret 2023-01-27T13:13:43+01:00
Liker du å lese bøker og snakke med andre om det du har lest? Biblioteket inviterer til en åpen og gratis lesesirkel med fokus på skeive litterære stemmer.
Mandag 27. februar 19:15
Fana bibliotek, salen
Vi leser og snakker om bøker som, på ulike måter, handler om det å være skeiv. Det er gratis å delta, og åpent for alle interesserte.
Lån med deg boken fra Bergen offentlige bibliotek i dag og gjør deg klar for en diskusjon og hyggelig samvær med andre litteraturinteresserte.
Bare møt opp på biblioteket nede i salen vår.

Velkommen!
Programmet kan endres, men første bok er i hvertfall fastsatt.

Første bok ut er: Forandre seg. Metode av selveste Edouard Louis.
Édouard Louis nye roman starter der debuten «Farvel til Eddy Bellegueule» slutter, og befinner seg i likhet med forfatterens tidligere bøker i skjæringspunktet mellom skjønnlitteratur og sosiologi.
«Forandre seg: Metode» handler om Louis ekstreme klassereise, fra mobbet guttunge og underpriviligert tenåring til verdenskjent intellektuell og internasjonal stjerneforfatter, alt før fylte tredve.
Som den første i sin slekt tar Édouard høyere utdanning, og gjør siden et nærmest utenkelig sprang, når han kommer inn på eliteskolen École Normale Supérieure i Paris. På veien dit finner, og senere forkaster han mennesker som hjelper ham opp og fram. Som venninnen Elena og familien hennes. Deres verden av opera, middagsselskaper og litteratursamtaler blir en trygg havn for tenåringen fra Hallencourt, men oppleves for liten og provinsiell når han må komme seg videre.
Nådeløst selvgranskende skriver Édouard Louis om å forandre og gjenskape seg selv, som en hevn mot alt man kommer fra, og for å overleve, om hvor langt man kan nå, og hvor mye det kan koste.

Videre datoer blir som følgende:
27. Mars - Tjenestepiken til Omicunle av Hernandez
24. April - Skatten og Tyven av Eikehaug
29. Mai - Picture of Dorian Gray av Wilde
26. Juni - Oranges are not the only fruit av Winterson

For andre henvendelser: Kontakt

Skeiv lesesirkel: Edouard Louis

• Mandag 27. februar
  • Fana bibliotek, salen
Bare møt opp på biblioteket nede i salen vår.

Velkommen!
Programmet kan endres, men første bok er i hvertfall fastsatt.

Første bok ut er: Forandre seg. Metode av selveste Edouard Louis.

Videre datoer blir som følgende:
27. Mars - Tjenestepiken til Omicunle av Hernandez
24. April - Skatten og Tyven av Eikehaug