av Marius Gustavsen Paulsen sist endret 2023-01-27T15:19:59+01:00
Liker du å lese bøker og snakke med andre om det du har lest? Biblioteket inviterer til en åpen og gratis lesesirkel med fokus på skeive litterære stemmer.
Mandag 27. mars 13:15
Fana bibliotek, salen
Vi leser og snakker om bøker som, på ulike måter, handler om det å være skeiv. Det er gratis å delta, og åpent for alle interesserte.
Lån med deg boken fra Bergen Offentlige Bibliotek i dag og gjør deg klar for en diskusjon og hyggelig samvær med andre litteraturinteresserte.
Bare møt opp på biblioteket nede i salen vår.

Velkommen!

Andre bok ut er: Tjenestepiken til Omicunle av Rita Indiana Hernández.
Året er 2034 og vi befinner oss i Santa Domingo, hovedstaden i Den dominikanske republikk. Presidentens rådgiver, Esther Escudero - som også går under navnet Omicunlé på grunn av sin hengivenhet til den afrokaribiske guden Yemaya - redder tjenestepiken Acilde ut av et liv som gateprostituert. Acilde har siden barndommen vært drevet av en dyp lengsel etter å skifte kjønn. En drøm som, hvis det ikke var for den stive prisen, ganske lett kan oppfylles ved en innsprøytning av serumet Rainbow Bright. Dette åpner for en fortelling som forgrener seg på helt uventede og originale måter, og som omhandler alt fra tidsreiser og kjønnsskifte til presserende samfunnsspørsmål som rasisme, sosiale forskjeller, klimaendringer og samtidskunst - det hele smeltet sammen av en svimlende rytmisk prosa, så kraftig og hypnotisk at kritikere har funnet gjenklang i verker av Clarice Lispector og selv Thomas Manns Trolldomsfjellet. Rita Indianas særegne karibiske verdensbilde er som et mikrokosmos i en global virkelighet - som her er presentert med en humor og en brodd, som, ledsaget av den store suksessen hun har som musiker, har gitt henne kultstatus i Latin- Amerika.

Videre datoer:
24. April - Skatten og Tyven av Eikehaug
29. Mai - Picture of Dorian Gray av Wilde
26. Juni - Oranges are not the only fruit av Winterson

For andre henvendelser: Kontakt

Skeiv lesesirkel: Rita Indiana Hernández

• Mandag 27. mars
  • Fana bibliotek, salen
Bare møt opp på biblioteket nede i salen vår.

Velkommen!

Andre bok ut er: Tjenestepiken til Omicunle av Rita Indiana Hernández.

Videre datoer:
24. April - Skatten og Tyven av Eikehaug