av Therese Pedersen sist endret 2022-03-20T10:44:57+02:00
Velkommen til lunsjforedrag med forfatter Tormod Valaker.
Onsdag 27. april 13:00
Fana bibliotek, Salen

Foredraget vil belyse flere og ukjente sider av livet og diktningen til Nordahl Grieg fra Hop.

Han skapte våpen av vers, og han spilte det han diktet. ”Ord, lys og musikk skal splintre teaterrummet,” skrev han til en venn da selve juvelen i dramatikken hans, Nederlaget, historien om Pariserkommunen, skulle settes opp i 1937.

Han er blitt betegnet som Norges største dramatiker i det forrige århundre. ”Tekniken Deres er saa up to date at jeg dirret her jeg sat,” skrev mester Hamsun til ham i et brev.

Nordahl Grieg styrtet over Berlin i 1943, og graven er aldri blitt funnet. Men minnet om ham er tatt vel vare på der flyet falt ned. Lokale myndigheter arrangerer hvert år Nordahl Griegs minneløp/stevne.

Foredraget på Fana bibliotek er gratis og åpent for alle, og det vil bli mulighet til å stille spørsmål.
Velkommen!

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Vers eller våpen – hvor ble du av, Nordahl Grieg?

Velkommen til lunsjforedrag med forfatter Tormod Valaker.

• Onsdag 27. april
  • Fana bibliotek, Salen

Velkommen!

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.