av Therese Fluge sist endret 2020-09-28T10:54:08+01:00
Vi prøver et nytt arrangement ved Fana bibliotek! Det blir streaming av samtale med den ettertraktede og bokaktuelle Zeshan Shakar, forfatter av "Tante Ulrikkes vei" og "Gul Bok", direkte fra Litteraturhuset i Oslo.
Onsdag 30. september 19:00
Fana bibliotek, Salen

Samtalen vil strømmes direkte til folkebibliotek rundt om i landet.

PÅMELDING HER

Gul bok er tittelen på Zeshan Shakars etterlengtede andrebok, som allerede har fått et ras av knallanmeldelser. Her treffer vi Mani, som har vokst opp i en blokkleilighet på Haugenstua. Etter sjette jobbintervju trekker han endelig det lengste strået og blir ansatt i Oppvekstdepartementet.

Tidligere har Mani blitt eksponert for norsk middelklasse som student på BI. Men det har bare vært i timer av gangen, for så å kunne dra hjem igjen til Haugenstua. Med fast jobb i departementet rykker imidlertid middelklassekulturen mange hakk nærmere, og resultatet blir små og større kollisjoner mellom Manis virkelighetsoppfatning og verden slik den presenteres som en selvfølge av de nye kollegaene. Gul bok er en finmasket framstilling av å føle seg fram i en verden der man ikke kan reglene og der det vante verdisystemet byttet ut: Tøyen er plutselig mer kred enn Frogner.

I Shakars bejublete debut Tante Ulrikkes vei ble blant annet hedret med Tarjei Vesaas debutantpris, og handlet om de to ungdommene Mo og Jamal og deres kronglete vei ut i ungt voksenliv. Som i Shakars første bok tematiserer også Gul bok ulike opplevelser av utenforskap og minoritetsstatus, denne gangen i et kontorlandskap som rystes hardt av 22. juli-terroren.

På Litteraturhuset møter Shakar litteraturkritiker Bjørn Ivar Fyksen til samtale.

Zeshan Shakar - direkte fra Litteraturhuset til biblioteket!

• Onsdag 30. september
  • Fana bibliotek, Salen

Samtalen vil strømmes direkte til folkebibliotek rundt om i landet.

PÅMELDING HER