av Marie Amdam sist endret 2022-08-09T12:17:49+02:00
Sognefjorden er ein lang, bratt dal fylt av havvatn og forma av isbrear gjennom millionar av år.
Torsdag 3. november 19:00
Loddefjord bibliotek

"Eg er ei rastlaus tobarnsmor som bur fleire stader. Uroa veks med ei hanglande verd og sjukdom og død i nær krets. Eg lengtar etter ro, og bestemmer meg for å ro og fortelje Sognefjorden, dei over tjue milene i verdas lengste farbare fjord, i ein gammal trebåt. Eg startar ytst i havet der eg budde som lita, og ror innover mot garden der eg delvis bur no. Undervegs fortel eg om korleis fjorden vart til, om kvardagen då fjorden var riksvegen, om vind og straumar og livet over og under vatn. Er fjorden eigentleg frisk?

Eg ror med mannen min, venninner og mor mi – på ulike strekk. Det blir bølger og dramatikk, men også blikstilt vatn, song og nakenbading. Men finn eg ro?"

Ro er ei forteljing om vår lengste fjord – og eit forsøk på å finne heim.

Foredrag ved Sigri Sandberg.

Sigri Sandberg: Ro - Om Sognefjorden og ein lang rotur heim

• Torsdag 3. november
  • Loddefjord bibliotek

Ro er ei forteljing om vår lengste fjord – og eit forsøk på å finne heim.

Foredrag ved Sigri Sandberg.