Glemt passord?   Registrer deg her.
av Lene Olszeth sist endret 2020-07-20T12:01:38+02:00
Mandag 3. august 10:00
Landås bibliotek

55 56 85 00 (Sentralbord)

Fortellingen om Sadako og de tusen tranene er en sterk skildring av en ung jentes skjebne etter atombomben falt over hennes hjemby Hiroshima. Sadako ble kreftsyk som følge av strålingen av atombomben og døde bare tolv år gammel.

Da hun lå på sykehuset brettet Sadako over tusen papirtraner i forskjellige farger - i håp om å bli frisk. I Japan er tranefuglen et symbol på lykke og et langt liv. Hvert år legger tusener av japanere ned papirtraner ved fredsmonumentet i Hiroshima, for å minnes Sadako - et av de mest kjente ofrene for atombombene i Japan.

Bli med oss å brette tusen papirtraner i et verksted på biblioteket! Tranene kan tas med hjem, eller henges på fredstreet på biblioteket.

Bli med på å brette tusen papirtraner for fred

• Mandag 3. august
  • Landås bibliotek