av Lene Olszeth sist endret 2021-10-04T13:42:52+02:00
Hvordan var det egentlig på Landås i gamle dager? Bli med på digital vandring i historien - tørrskodd og under tak!
Mandag 18. oktober 18:00
Landås bibliotek

Lokalhistoriker Helge Jensen tar oss med på en vandring i bilder og historier fra gamle dager. Jensen starter med å fortelle og vise bilder fra Landås Lystgård, før han “rusler” oppover til Øvre Landåstræet, og dreier nedover Lægdene og Gamlebakken til Nystuen og Christieparken for å se på Landåsbroen. Så er det oppover Landåsveien forbi Landåsleitet og “skogen”, og opp Kanonhaugen til billedhugger Sofus Madsens bolig.
Dette er det første av to foredrag om det historiske Landås ved Helge Jensen. Del 2 finner sted på Landås bibliotek 15. November kl. 18.
Helge Jensen bor på Landås, og er lokalhistoriker og pensjonert naturfaglærer. Han holder flere ulike vandringer og foredrag om Landås, Bergen og Edvard Grieg.
Han er medforfatter på: LANDÅS – fra lystgårder og husmannsplasser til drabantby. Jensen har skrevet «BERGEN i Edvard Grieg tid» på Skald forlag, 2015.

Historiske Landås: Foredrag og digital vandring med Helge Jensen

• Mandag 18. oktober