av Eli Vaage sist endret 2022-03-24T13:51:24+02:00
Hvordan er det å skulle ta over en slektsgård, og samtidig drømme om noe helt annet? Møt Tormod Haugland og Marianne Clementine Håheim til samtale om odel, plikt, skrivelyst og utferdstrang her på biblioteket!
Onsdag 20. april 18:00
Landås bibliotek

97964434

Forfatterne Tormod Haugland og Marianne Clementine Håheim har begge skrevet romaner med en odelsgutt i hovedrollen. På ulike måter skriver de om forholdet mellom plikt og frihet, og det å være dypt involvert i arbeidet på gården og samtidig lengte etter noe annet. Vi snakker med dem om gårdsarbeid, skriveliv, ensomhet og utferdstrang, og om hva gårdslivet har betydd for bøkene deres og virket som forfattere.

Marianne Clementine Håheims roman fra 2021, Plikt, handler om en ung mann som tar over familiegården etter foreldrenes død, mer av pliktfølelse enn av lyst. Men hvordan finne mening i en ensom tilværelse han aldri har drømt om?

Tormod Hauglands bøker om den unge Tormod har fått svært gode kritikker, og den første av disse bøkene Om dyr og syn, ble nominert til P2-lytternes romanpris i 2017.

Vi møter forfatterne i samtale med Therese Pedersen.

Om skrivelyst, gårdsliv og plikt med Tormod Haugland og Marianne Clementine Håheim

• Onsdag 20. april
  • Landås bibliotek

Vi møter forfatterne i samtale med Therese Pedersen.