av Lasse Jørgensen sist endret 2022-03-02T12:32:34+02:00
Bli med på åpen lesesirkel!
Torsdag 10. mars 13:00
Oasen bibliotek

Lesesirkelen har påmelding. Følg disse lenkene for å melde deg på.

10. mars - Merkelig vær i Tokyo : PÅMELDING

19. mai - Tingenes tilstand : PÅMELDING

Velkommen på åpen lesegruppe i biblioteket. I mars snakker vi om "Merkelig vær i Tokyo" av Hiromi Kawakami, og i mai er det "Tingenes tilstand" av Sandra Lillebø som holder oppmerksomheten.

Henvend deg i skranken for mer info, og for å låne boken.

10. mars - Merkelig vær i Tokyo : Hiromi Kawakami

Forlaget skriver:
"I Merkelig vær i Tokyo møter vi 38 år gamle Tsukiko. En kveld støter hun tilfeldigvis på sin gamle lærer, som hun kaller sensei, på bar. Han er tretti år eldre, pensjonert og lever alene. Et særegent fellesskap oppstår mellom de to: De møtes for å spise, for å drikke (framfor alt for å drikke) og for å fordrive tiden sammen, uten for mange ord. Gjennom vakre og eiendommelige glimt fra deres liv sammen utvikler Merkelig vær i Tokyo seg til å bli en unik, stillfaren og rørende kjærlighetsroman.

Boka er oversatt til 14 språk og var nominert til Man Asian Literary Prize i 2013 og Independent Foreign Fiction Prize i 2014."

19. mai - Tingenes tilstand : Sandra Lillebø

Forlaget skriver:
""Slik er det blitt: Det er henne eller meg.
Intellektuelt er det et paradoks: At jeg er i stand til å skrive dette, gjør meg redd for at jeg allerede er blitt for kald, at jeg allerede står for langt unna det jeg har lyst til å fortelle. At oversikten er kommet, men at den er gått på bekostning av undersikten, det den druknende ser idet hun synker ned i vannet."

"Tingenes tilstand" er en roman som på rått og usentimentalt vis setter ord på en voksen datters vonde og kompliserte forhold til sin egen mor. Moren er syk, hun har vært det så langt tilbake datteren kan huske, og kontakten mellom dem er kuttet, både fordi relasjonen tærer for mye og fordi datteren nå har en egen familie å ta seg av. Men fortsatt kjenner hun på ordløst vis morens grep om henne som noe klamt og begrensende i eget liv: Virkningen den syke moren har hatt på henne, tar ikke slutt.
Det er et sårt, kjempende jeg som forteller i denne romanen. Fortellingen om henne er fortellingen om moren, det er umulig å skille de to. Samtidig vet hun så altfor godt at det hun forteller kun vil være én versjon av familiens historie.

"Tingenes tilstand" er et portrett av hvordan det er å leve tett på psykisk sykdom. Det er en roman som berører like sterkt i kraft av sin form som sin fortelling, skrevet som den er i et mesterlig konsentrert, granskende og skarpt språk."

Følg hendelsen på Facebook her.

Åpen lesesirkel: Merkelig vær i Tokyo

Bli med på åpen lesesirkel!

• Torsdag 10. mars
  • Oasen bibliotek

Lesesirkelen har påmelding. Følg disse lenkene for å melde deg på.

10. mars - Merkelig vær i Tokyo : PÅMELDING

19. mai - Tingenes tilstand : PÅMELDING

Henvend deg i skranken for mer info, og for å låne boken.

10. mars - Merkelig vær i Tokyo : Hiromi Kawakami

Forlaget skriver:

19. mai - Tingenes tilstand : Sandra Lillebø

Forlaget skriver:
""Slik er det blitt: Det er henne eller meg.

Følg hendelsen på Facebook her.