av Lasse Jørgensen sist endret 2022-03-02T11:49:34+02:00
Et kulturhistorisk dypdykk i plantefarging som håndverk fra et arkeologisk perspektiv.
Tirsdag 22. mars 19:00
Oasen bibliotek

Hendelsen har frivillig påmelding. Ved påmelding er du garantert plass.

PÅMELDING HER.

Foredrag med Sascha Camilla Gade, gründeren bak Vaid Plantefargeri, på Sotra utenfor Bergen. Gade er utdannet arkeolog, og en entusiast og pådriver for forvaltning av tradisjonshåndverk og håndboren kunnskap.

Foredraget tar et kulturhistorisk dypdykk i plantefarging som håndverk fra et arkeologisk perspektiv. Plantefarging er et kulturhistorisk håndverk med røtter tusen år tilbake i tid i Norge. I oldtidens Europa har vi kulturhistoriske spor som viser at plantefarging var i bruk fra romersk- og egyptisk tid frem til den industrielle revolusjonen.

De siste årene er plantefarging tilbake i vinden og har også gjort sitt inntog på det kommersielle markedet. Gade reflekterer rundt årsakene til hvorfor plantefarging er populært igjen, og hvordan en kan vektlegge bærekraft med fokus på bruk av kortreiste ressurser og bidra til å ivareta natur og nærmiljø ved å dyrke egne fargeplanter.

Følg hendelsen på Facebook her.

Plantefarging i et kulturhistorisk perspektiv

• Tirsdag 22. mars
  • Oasen bibliotek

Hendelsen har frivillig påmelding. Ved påmelding er du garantert plass.

PÅMELDING HER.

Følg hendelsen på Facebook her.