Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
av Arild Ness sist endret 2017-01-16T10:33:29+00:00 ReadSpeaker Lytt
Biblioteket slår et slag for de gode seriene! Hos oss kan du låne med deg hjem noen av de ypperste TV-seriene som finnes.

TV-serier har fått et enormt oppsving det siste tiåret. Det sies at de dyktigste regissørene, de beste skuespillerne og de største budsjettene har flyttet seg fra kinoskjermen til TV-ruten. HBO har blitt viktigere enn Paramount, så å si.

TV-seriene gir oss mange nye helter - eller antihelter da, som noen sikkert vil si. Som TV-seere har vi blant annet blitt kjent med den noe ampre mafiabossen Tony fra The Sopranos, vi har blitt invitert med på en moralsk mordreise i selskap med Dexter Morgan og vi har møtt Nancy og Walter, to noenlunde normale mennesker som i ulike serier begyner å lefle med den samme lysskye aktiviteten. Og det finnes mange flere.

På biblioteket kan du låne med deg mange av de beste seriene og under har vi laget en liste over noen serier som kanskje kan falle i smak.

Noen høydepunkter fra vår seriesamling


Breaking BadThe Wire

Politi og røvere i Baltimore, der linjene mellom hvem som er gode og hvem som er onde ser ut til å ha blitt visket ut. På biblioteket kan du låne med deg fem sesonger av det mange vil hevde er verdens beste serie. 


Weeds

Da hennes mann dør av et hjerteattakk må Nancy Botwin desperat spe på inntekten for å forsørge barna. Hun begynner å livnære seg som forstadens største doplanger. Uten tvil en tvilsom geskjeft for en hyggelig enke.

Ashes to Ashes

Oppfølgeren til politiserien Life On Mars (som vi selvfølgelig også har)
. Serien handler om politikvinnen Alex Drake som blir skutt i 2008 og på uforklarlig vis ender opp i 1981. Hvordan har dette skjedd?

Breaking Bad

Om kjemilæreren Walter som etter å ha blitt diagnostisert med dødelig lungekreft ender opp med å forfølge en karriere som doplanger. En karriere som på ingen måte er fri for farligheter. Lånes gjerne ut sammen med Weeds.

TremeMad Men

1960-tallet: Reklamebransjen på Manhattan, en nådeløs verden med grådighet og glamour. Og en aldri så liten dose renspikket mannssjåvinisme.

Twin Peaks

En ung kvinne blir funnet drept. Agent Dale Cooper blir sendt til småbyen Twin Peaks for å oppklare mordet. Men under overflaten på dette heller søvnige stedet lurer mørke hemmeligheter.

Sherlock

Verdens mest berømte detektiv og hans nesten like berømte kompanjong løser krimgåter i det moderne London. Fascinasjonen for den fiolinspillende, berusende og eksentriske snushanen er langt fra over.

Big Love

Å leve en polygamisk tilværelse er ikke nødvendig så lett. Bare spør Bill Paxton. Eller spør hans tre koner!

Entourage

Entourage handler om en ung skuespiller på vei mot toppen, og hans haleheng av kompiser som får sole seg i den dekadente Hollywood-glansen.

Big LoveCalifornication

Hank Moody er forfatteren som flytter til Los Angeles og fordyper seg i en livsstil bestående av sex, alkohol og narkotika. En livsstil som harmonerer dårlig med et ønske om å oppdra sin tenåringsdatter.

Treme

Skaperen av The Wire og Generation Kill har laget en ny kvalitetsserie. I Treme er vi plassert i New Orleans etter orkanen Katrina, her møter vi mennesker som med ukuelig optimisme kjemper seg tilbake til livet i den raserte byen.

Dexter

Dexter Morgan er blodekspert ved Miami-politiet. Han er også seriemorderen som trår hjelpende til i tilfellene der domstolene ikke når frem. For i følge Dexters egen logikk dreper han jo kun de som fortjener det.

Bored to Death

HBO-komedien Bored to Death handler om skribenten Jonathan Ames. Etter å ha fått fyken av sin kjæreste startes en ny karriere som privatdetektiv i Brooklyns gater.