Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.

Clothes, clothes, clothes, music, music, music, boys, boys, boys

by Vibeke Garrod last modified 2016-11-21T11:56:15+00:00
Ja, det heter selvbiografien til tidligere The Slits-gitarist Viv Albertine. Tittelen er hentet fra Albertines kloke mor; det var det eneste som stod i hodet på Viv. Klær, musikk og gutter.
Viv Albertine

Clothes, clothes, clothes, music, music, music, boys, boys, boys

Faber & Faber, 2014, England
978-0571-29775-7
voksen

Året er 1976, stedet er London, og Viv Albertine kjøper sin første gitar. Hun henger rundt på klubber og konserter med folk som Sid Vicious og Mick Jones. Disse gutta har ennå ikke slått gjennom med sine band, henholdsvis Sex Pistols og The Clash. Viv er enormt inspirert av musikken og musikerne hun omgås, og drømmen er å selv stå på scenen. Etter hvert blir drømmen til virkelighet, hun blir med i bandet The Flowers of Romance sammen med Sid Vicious. Det varer ikke så lenge, men snart blir hun med i et nytt band som kaller seg The Slits. Det består av tre andre jenter, og frontes av en skrikende 14-åring uten særlige hemninger. Jentene er ikke så gode til å spille, men de øver, holder noen konserter og avanserer musikalsk. De har enormt med pågangsmot, blir med på turnéer sammen med blant andre The Clash, og de får laget plate på det legendariske selskapet Island Records. The Slits holdt det ikke gående så lenge, men bandet satte allikevel et solid fingeravtrykk på punkrocken.

Viv Albertines selvbiografi er en 400-siders temareise inn i punk, London, fashion og livsdrama. Hun er fullstendig ærlig, og slett ikke redd for å skape litt turbulens. Hun har prøvd det meste, fra en tilværelse som ung punkegitarist, via aerobic-instruktør, til å være hjemmeværende husmor i Hastings. Men så kjente hun at det var på tide å stå på scenen igjen og være midtpunkt, både i eget liv og for et større publikum. Hennes album The Vermilion Border kom i 2013, og selvbiografien ble sluppet tidligere i år. Den finner du i vinylutgave på musikkavdelingen.