Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.

Jeg la heldigvis merke til denne boken

by Karen Vikingstad last modified 2017-04-05T07:44:40+00:00
Hovedpersonen i "Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til" vet ikke helt hvordan hun skal takle voksenlivet. Det blir det bra humor av.
Liv Marit Weberg

Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til

Aschehoug, 2014, Norge
978-82-03-25687-5
barn

Liker du pute-TV? Humor og situasjoner som får deg til å rødme av deilig flauhet? Det gjør jeg. Jeg vrir meg i sofaen og ler til jeg griner når jeg ser TV-serier som Larry Davids Curb Your Enthusiasm eller Thomas Giertsens Helt perfekt. Eller bare en ekstra flau episode Beat for beat. Denne boken gir meg det samme. Skikkelig pinlig humor. Flere ganger tok jeg meg selv i å snakke høyt til hovedpersonen - "Nei!" "Ikke gjør det!"

Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til handler om en jente på nitten. Hun har akkurat flyttet hjemmefra for å studere, til sin første hybel i Oslo. Eller skoesken, som hun kaller den. Hun tropper opp på høgskolen den første dagen, men går seg vill. Når hun først finner faddergruppen, allerede i gang med sekkeløp og andre kleine bli-kjent-leker, later hun som ingenting og går hjem istedenfor å bli med. Det er da ting begynner å gå skeis.

Det handler om å stå på egne bein, å bestemme over seg selv og sitt eget liv, men kanskje mest om det å prøve, for så å feile og feile og feile.

Det er mye å kjenne seg igjen i her. Om du skal begynne å studere til høsten, om du er midt oppi situasjonen selv, eller om det er over 40 år siden du lagde din første litt brente havregrøt mens du lurte på om det var vits i å gå på forelesning eller ikke. Boken anbefales til dere alle.

 

PS: Her har du noen seriøst bra (eventuelt flaue) TV-øyeblikk: Mitt LOLLE land