Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.

#gamebrary-arkiv

En oversikt over arrangementer som er tatt opp og direktesendt på bibliotekets YouTube-kanal.

#gamebrary: Musikkdrevet spillnarrativ med Turbo Tape Games

Hvordan kan musikk fungere som premissleverandør for gameplay? Dette er historien om hvordan Turbo Tape Games gikk fra å samarbeide med lokale musikkaktører, via forskning av musikknarrativ i spill, og endte opp med et storstillt samarbeid med selveste Dream Theater om spillversjonen av deres rockeopera The Astonishing!

Turbo Tape Games ble dannet i 2008 med det formål å produsere strategispill for det internasjonale markedet, samt produsere spillbaserte formidlingsinstallasjoner innen vitenskap og kultur for barn og unge. Turbo Tape Games har i flere prosjekter samarbeidet tett med musikere, som for eksempel Datarock og Demonaz, og nå altså stjernene i Dream Theater.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: Konferanse

Spill- og bibliotekkonferanse på Deichmanske bibliotek! Dette er en avslutningskonferanse til prosjektet Et løft for spill i bibliotek. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket, og er et samarbeid mellom Deichmanske bibliotek og Bergen Off. Bibliotek.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: Hardcore

Hardcore er en av Bergens mest folkelige og lengstlevende spillpodcaster!

Siden de startet i 2005 har dette programmet hver uke oppdaterer lyttere på alt som rører seg innenfor spillbransjen med anmeldelser, reportasjer, intervjuer, diskusjoner i studio, gjester og mer! En typisk live sending med Hardcore har gjester fra spillbransjen, konkuranser, live-gaming og spennende diskusjoner.

There was an error while rendering this tile


#Gamebrary: Tim Schafer & Double Fine Productions

Bergen Public Library and Konsoll welcome you to an afternoon with Tim Schafer and Double Fine Productions.

Tim Schafer is a legendary game designer who founded one of our favourite game studios, Double Fine Productions, in 2000. When starting Double Fine he was already well known for his work with LucasArts by being co-designer for The Secret of Monkey Island and lead of the production of the beloved Grim Fandango.

With Double Fine he's designed and developed one fabulous success after the other like:

Brutal Legend
Broken Age
Psychonauts
Headlander

Tim has become an icon in the game developing community not only for his ability to create awesome games, but also for his involvement in boosting new independent game studios. Double Fine is the studio that so many other game studios strive to become.

This year we are incredibly lucky to have a Double Fine gang coming to the Bergen Public Library to give a talk on storytelling and games. The event will be lead by Peter Wingaard Meldahl from Bergen company Rain Games. We hope you won't let this fantastic opportunity pass you by.

This event prioritizes students and classes, but will be open for all. The event will take place in UROM, but due to popular demand will be streamed live in the café Amalie's Hage at the library.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: "Spill er kultur" med Tobias Staaby 

Dataspill er kultur – men hva betyr så det? Står vi overfor en ny plattform som vil bære fremtidige litterære klassikere? I dette foredraget vil Tobias Staaby forsøke å gi et svar, og forhåpentligvis oppmuntre til en mer nyansert diskurs om dataspill og kultur.

Dataspill er kultur – men hva betyr så det? Står vi overfor en ny plattform som vil bære fremtidige litterære klassikere? Eller vil spill forbli barnekultur, "sånn som ungdommen driver med", eller i verste fall en kilde til avhengighet og lediggang? Spill er et sammensatt og komplekst medium, og kilde til et vell av kulturuttrykk, fra DOOM og Call of Duty til Journey og That Dragon, Cancer. I dette foredraget vil Tobias Staaby forsøke å gi et svar, og forhåpentligvis oppmuntre til en mer nyansert diskurs om dataspill og kultur.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: BitSquad

Bitsquad Games forteller om hvordan det har vært å gå fra idérik vennegjeng til inntekstbringende aksjeselkap og hvilke hinder man gjerne møter på.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: Om brettspilldesign av Kristian Amundsen Østby

Hvordan klarer man å nå frem som lokal brettspilldesigner i et større internasjonalt marked?

Kristian Amundsen Østby er kanskje den norske brettspillutvikleren som har hatt størst internasjonal suksess. Han står blant annet bak titler som "Escape: The Curse of The Temple" og "Automania". Kristian har både utgitt spill på etablerte forlag som Queen Games og på eget initiativ via Kickstarter.

I sitt #gamebrary-foredrag vil Kristian gi innblikk i sin kreative prosess i tillegg til å dele av sin erfaring rundt selve publiseringsprosessen. Dette vil være en gylden mulighet for alle som ønsker å vite mer om hvordan det internasjonale brettspillmarkedet fungerer og lære mer om hvordan et lokalutviklet spillprodukt kan klare seg i et spesialisert marked.

Foredraget er en del av Spillmakerverksted.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: Doublejump

Doublejump er en podcast av fire uvitende menn som av og til omtaler seg som spilljournalister. De tar tempen på spillindustrien hver uke og forteller entusiastisk om sine erfaringer fra dataspillenes verden og hverdagen for øvrig. Jovialt, navlebeskuende og med litt peiling på spill, alltid i den rekkefølgen.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: Jeg er staten: Papers, Please – om immigrasjon, empati og digitale liv

I Papers, Please trer man inn i rollen betjent i grensekontrollen til et fiktivt Øst-Europeisk land. Som nasjonens grensevakt er det opp til spilleren å avgjøre hvem som innpass og hvem som blir avvist.

Kan dataspill fremme bevissthet om forholdet mellom individ og stat, og belyse innvandringsproblematikken på en legemliggjort og meningsfull måte? Kom til #gamebrary og finn ut!

Tobias Staaby er lærer og spillpedagog på Nordahl Grieg videregående skole, og har slått mangt et slag for spillenes anerkjennelse, både som læreverktøy og kultur.

«Jeg er staten» er et prosjekt av Ingrid Rundberg, student på masterprogrammet i design ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen, i samarbeid med Bergen Offentlige Bibliotek.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: Debatt om kvalitet i spill, og spilljournalistikk

Den norske spillbransjen er i eksplosiv vekst. Aldri før har det blitt laget så mange spill i dette landet, og interessen utenfra er stor. Men hva er et godt spill? Og hvilket ansvar har spilljournalister i formidling av spill med kvalitet? #gamebrary tar debatten.

I panelet:
Adrian Holm: Spilljournalist og leder for Spillkritikerlauget
Stine Moltubakk: universitetsbibliotekar og redaktør for spillpikene.no, der hun blogger om alt mulig relatert til spill- og spillkultur.
Linn Søvig: Pådriver av spillmakerlauget, Konsoll-konferansen og nåværende COO i utgiverselskapet Snow Cannon Games.
Tormod Lerøy: Spillentusiast og konseptutvikler
Ordstyrer: Tobias Staaby, lektor ved Nordhal Grieg vgs.


There was an error while rendering this tile


#gamebrary: Spillmakerverksted

Har du en god idé til et brettspill? Eller har du lyst til å være med å lage brettspill?

Vi inviterer til spillmakerverksted!

Mandag 15. Februar kl. 18.00 er det kick-off for Spillmakerverkstedet. Peter Wingaard Meldahl fra Rain Games og Lars Erik Helgemo sparker det hele igang med et foredrag om hva som skal til for å lage et godt spill. I tillegg vil informere mer om prosjektet, og besvare spørsmål.

Om foredragsholdere på Kick-off'et:
Peter Wingaard Meldahl er involvert i mange av byens spillskaperinitiativer, og står selv bak den årlige makereventen Bergen Game Jam. På bakgrunn av sitt mangfoldige engasjement, vil Peter gi oss en statusoppdatering over det som skjer i spillmiljøet i byen.

Lars Erik Helgemo var med å etablerte det bergensbaserte spillselskapet Retrogene. Han vil presentere et av sine egne prosjekter, og snakke om forskjellen mellom å jobbe med dataspill og brettspill.


Om Spillmakerverkstedet:
Et spillprosjekt består av mer enn bare selve spillideen. Hvis du vil tegne, skrive, jobbe med grafikk eller 3D-utforming, trenger vi også deg! Å lage spill avhenger nemlig av at mange kreative personer jobber sammen i et team.

Prosjektet strekker seg over tid. Biblioteket sammen med ulike samarbeidspartnere vil gi støtte underveis i form av samlinger, workshop og kurs. I tillegg har biblioteket et velutstyrt makerverksted som blir stilt til disposisjon. Vi sikter mot å stille ut ferdigstilte prosjekter under Bergen Spillfestival i månedsskiftet juli og august.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: Rad Crew

Podcast-kongene fra Stavanger kommer til Bergen for å lage direktesending på UROM. Dette blir en opplevelse uten like. Join in - we are on the air!

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: TripleRam Games med Yearn

TripleRam Games er stipendiatar frå Sunnhordland Folkehøgskule som utvikler Yearn, eit strategisk partyspel. Dei skal snakke om den pågåande utviklinga av Yearn og korleis det er å overleve som ei ung og lita bedrift i den no veksande spelindustrien i Noreg.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: Dataspillets fenomenologi - min avatar og jeg

Hvem er vi når vi spiller dataspill? Er vi dukkemester, eller tar vi kontroll over et alter-ego? I denne spill-sesjonen presenterer lærer og spillpedagog Tobias Staaby ulike syn på forholdet mellom spiller og avatar, og demonstrerer via det postmodernistiske mesterverket "The Stanley Parable".

There was an error while rendering this tile


#gamebrary 2.3: Om spillmekanikkdreven estetikk

Hvordan kan man kommunisere og berike spillmekanikker gjennom sansene våre? Moondrop, som blant annet har laget spillet Amphora, kommer på biblioteket for å fortelle om hvordan de bruker estetikk i spillene sine.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary 2.2. Game Dev. Norway snakker om spillutvikling i Norge

Kompetansesenteret for Spillutvikling presenterer hvordan spillutvikling ser ut i det norske landskapet per dags dato. Lars Erik Helgemo fra Retrogene forteller om Spinnsling, og hvordan det er å være en lokal spillutvikler som er veldig nær sin første lansering.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary 2.1: Changing the World With Games: What's Possible?

In this talk, professor Mary Flanagan talks about her research both making and studying games. From digital games to sports and card games, Flanagan has found that games can increase diversity and increase pro-social phenomenon such as perspective taking. Join her to hear about the hidden world behind games!

Mary Flanagan is an artist and game designer as well as a renowned academic. She directs the game research lab Tiltfactor, and is professor at Dartmouth College in the USA. In 2015 she was appointed Professor II in a part time position at Digital Culture at the University of Bergen.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary VIII: Dataspill: Samfunnets sorte får?

Debatten om dataspill i samfunnet har rast i over 30 år. Det er sagt mangt og mye, men hvor står vi egentlig i 2015?

Tobias Staaby er en lærer som har brukt videospill i klasserommet i flere år med meget gode resultater, men har også møtt både fordommer og sterke følelser når læringsopplegget blir presentert. Sammen med Stig Andreassen fra Universitetet i Bergen så ser vi på historien og argumentene i debatten.

Argumentene og ordene henger løst når videospill kommer på agendaen, det kommer til å bli satt av godt med tid for diskusjon, og utforskning av debatten. Alle er velkomne til å delta, foreldre, politikere og alle
interesserte!

There was an error while rendering this tile


#gamebrary VII: "You have gained karma"

#gamebrary VII: "You have gained karma" - om spill, etikk og moralske dilemma

Denne kvelden kommer Tobias Staaby for å se nærmere på hvordan ulike spill har forsøkt å forene moralske valg og dilemmaer med spillmekanikker, og hvordan spillernes valg settes i en meningsfylt kontekst.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary V: Among the Sleep med Krillbite

Among the Sleep har fått oppmerksomhet verden over, og seiret så godt som i alle kategorier da den norske Spillprisen 2014 ble delt ut. Among the Sleep er virkelig et høydepunkt i norsk spillhistorie, og vi er stolte av å kunne presentere Krillbite på biblioteket!

There was an error while rendering this tile


#gamebrary IV: Agents vs. Villains med Process

De unge spillutviklerne i Process Games vant NM i Gameplay med spillet Agents vs. Villains. Til Bergen kommer de for å snakke om å være nytt selskap i det norske spillmarkedet, og selvsagt om spillet de utvikler.

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: Bergensmesterskap i Fifa, sluttspill 2015

Endelig er dagen kommet: Etter knallhard kniving om å slå kompisen, naboen eller klassekameraten i gruppespillet, er det nå duket for det virkelig store alvoret. FIFA-spillere fra hele stor-Bergen braker nå samme til et gigantisk oppgjør om hvem som er den beste FIFA'15-spilleren i Bergen!

Hvem er den store teknikeren? Hvem skårer det vakreste målet? Hvem drar tomhendt og gråtende hjem? Men ikke minst; hvem løfter denne gjeve pokalen og blir omtalt med heder og ære til neste års mesterskap? Det er bare til å møte opp og støtte representantene fra din bydel!

Såklart blir det gevinster! Foruten de super-sweete gull-, sølv- og bronsemedaljene, har vi også fått kasser med kult swag fra EA SPORTS Norge. Lik dem på facebook og takk dem for støtten, da vel!

Kampoversikt:
24:00 AC Milan vs PSG
41:37 Manchester United vs Villarreal
59:47 Juventus vs Napoli
1:19:00 Arsenal vs Barcelona
1:34:26 Manchester United vs Real Madrid
1:51:20 Villarreal vs Valencia
Pause
2:26:10 Sendingen fortsetter med AC Milan vs Aston Villa - Kvartfinale
2:45:26 Real Madrid vs Chelsea - Semifinale
03:09:28 Real Madrid vs Dortmund - Bronsefinale
Pizza pause før finalen
03:49:00 AC Milan vs Chelsea - Finale

There was an error while rendering this tile


#gamebrary #1: Teslagrad med Rain Games

Teslagrad er en av de største norske spillsuksessene noensinne, og mandag 2. februar kommer utvikleren Rain Games for å snakke om spillet sitt, i tillegg til sitt nye prosjekt World to the West som er satt til samme univers!

Teslagrad er et unikt plattformspill med et vakkert uttrykk og en spesiell historie som blir fortalt helt uten tale. Spillet etablerer også et spennende univers som spilleren får utforske slik det bare kan gjøres i spill. Det er nettopp dette Rain Games har lyst til å fortelle mer om når de kommer til UROM den 2. februar, og vi håper at alle spillinteresserte også vil ta turen for å høre på!

There was an error while rendering this tile


#gamebrary: Sluttspillet i Bergensmesterskap i FIFA'14

1. mars gikk sluttspillet av stabelen på hovedbiblioteket. De 16 beste FIFA'14-spilleren fra byens bydeler møtte opp, og det ble en formidabel kveld der spenningen var å ta og føle på. Dette klippet viser kvartfinalen, semi-finalen og finalen, som også ble streamet på Bergens Tidende sin kanal BTTV.

There was an error while rendering this tile