Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Kodeklubben

Vil du lære å programmere? Vi inviterer barn og ungdom til kodeklubb på biblioteket.

Program for høsten 2018

For påmelding, velg ditt bibliotek:

Scratch (8-14 år) og Code Studio (4-8 år)

Kodeklubben er et gratis tilbud som skal gjøre det mulig for barn å lære seg  programmering. På kodeklubben lærer barna Scratch - et program designet for at barn lett skal forstå prinsippene bak programmering og kunne lage egne spill og animasjoner. Scratch passer for både jenter og gutter fra 8-14 år.

Code Studio (4-8 år) 

Helt ny i programmering men veldig nysgjerrig?! Code Studio er for deg! Code Studio tilbys kun på Hovedbiblioteket. Passer for jenter og gutter fra 4 til 8 år. Code Studio er Code.org sine interaktive oppgaver i nettleser som er laget for å gi en introduksjon til programmering. 

Dette kurset er egnet for de minste som er sammen med større søsken på de andre kodeklubbaktivitetene. Alle som vil er velkommen til å melde seg på.

NB! Tilbys ikke denne høsten.


Python (over 10 år)

NY! ComputerCraft

Python er et tekstbasert programmeringsspråk som ble utviklet tidlig på 90-tallet av Nedelenderen Guido van Rossum. Python er ofte anbefalt til nybegynnere på grunn av språkets enkle syntaks, sammenlignet med en del andre programmeringsspråk. Python passer perfekt for de som ønsker å lære seg programmering og kan blant annet brukes til 2D-spill, automatisering, vitenskapelig analyse, GUI-applikasjoner og servere.

Endelig er det kommet på Hovedbiblioteket! Liker du Minecraft? Prøv dette!

ComputerCraft er en mod til Minecraft som gir deg muligheten til å bygge og programmere datamaskiner og roboter inne i Minecraft-verdenen i et språk som heter Lua.

ComputerCraft er for både jenter og gutter over 10 år.


Micro:bit

Arduino

Glad i dingser?

Med Micro:bit kan du lage alle slags kule ting, fra roboter til musikkinstrumenter - mulighetene er uendelige! Denne lille enheten har mange forskjellige funksjoner, som for eksempel 25 røde LED-lys som kan skrive meldinger. Det er to knapper man kan programmere som kan brukes til å styre spill, eller stoppe og hoppe over sanger på en spilleliste. Din BBC micro:bit kan oppdage bevegelse og fortelle deg hvilken retning du går i, og det kan bruke en lavenergi Bluetooth-tilkobling til å samhandle med andre enheter og Internett - smart! Les mer om micro:bit her.

 

Arduino er en platform som består av en rekke forskjellige mikrokontrollere, samt et programmeringsverktøy som heter Arduino IDE. Dette kan vi bruke til å programmere elektronikk, som lamper, sensorer og mye annet. 


NY! Verkstedskurs i Micro:bit og Arduino

Micro:bit + Arduino = SANT!

I dette kurset bruker vi de to første oppmøtene til å bygge/programmere ting i Micro:bit. Etterpå skal vi bli kjent med Arduino. Både Micro:bit og Arduino er mikrokontroller. Med en mikrokontroller kan man skrive programmer ved hjelp av PC og laste ned koden til brettet. Den har kapasitet til å lagre og kjøre bare ett program om gangen, men kan omprogrammeres så mange ganger du vil. 

Krav til forkunnskaper: dette er for deg som har hatt innføring i Micro:bit og er glad i dingser. Du må kunne lese og forstå engelsk fordi noen av oppgavene er ikke oversatt til norsk.


App Inventor for nybegynnere: Lær deg å lage apper!

Vi inviterer til nytt kurs i Kodeklubben. MIT App Inventor er et programmeringsmiljø som brukes for å lage apps til Android-telefoner, og det er utviklet av MIT.

App Inventor passer for både jenter og gutter over 12 år som ønsker å lage programmer for Android mobil.

For å lage apps med MIT App Inventor bygger man sammen klosser på samme måte som i Scratch. Det er derfor en fordel med litt erfaring fra Scratch før du begynner med dette.

For å delta må du ha Android mobil eller nettbrett. Du kan også låne et android nettbrett hos oss. Send en e-post til kodeklubben@bergenbibliotek.no

OBS! Kun på Oasen bibliotek i høst!

 


Dagskurs i lodding eller 3D-printing og design

Glad i dingser? Bli med på Verkstedskurs.

Denne våren tilbyr vi introduksjonskurs i lodding og 3D-printing og design. Kursene gir deg også som deltaker en innføring i bibliotekets Verksted.

Det er to forskellige kurs som går samme dag. Hver deltaker kan kun velge ett (1) kurs av gangen. Maks 10 deltaker per kurs.

Lær deg å lodde! Alle får lage en krets som de får med seg når kurset er over. Du lærer ikke bare lodding, men også litt elektronikk og hvordan du kan teste kretser uten å lodde. Vi stiller med nødvendig utstyr og verktøy.
 
Med kurset i 3D-printing og design lærer man hvordan å designe 3D-modeller på TinkerCAD og praksis bruk av bibliotekets ULTIMAKER 2+.
 
Kursene er kun tilgjengelig på Hovedbiblioteket.