Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Kodeklubben sist endret 2019-05-16T19:45:39+02:00
Bergen Nå, et samarbeid mellom Bergen kommune og Festspillene, inviterer ivrige barn mellom 8 - 12 år til en hyggelig og lærerik kodeaktivitet i Micro:bit. I tillegg lanserer Kodekubb Bergen bibliotek en kodeaktivitet for barn mellom 6/7 - 10 år: Kuboroboter.
  • BarneTech Nå: Kodeaktiviteter for barn!
  • 2019-06-01T11:00:00+02:00
  • 2019-06-01T14:00:00+02:00
  • Bergen Nå, et samarbeid mellom Bergen kommune og Festspillene, inviterer ivrige barn mellom 8 - 12 år til en hyggelig og lærerik kodeaktivitet i Micro:bit. I tillegg lanserer Kodekubb Bergen bibliotek en kodeaktivitet for barn mellom 6/7 - 10 år: Kuboroboter.
Lørdag 1. juni 11:00
Hovedbiblioteket, Urom og Læringsrommet

 MELD DEG HER

Årets festspill setter digitalisering på agendaen. Med dette i tanken lanseres Bergen Nå! - et samarbeid mellom Bergen Kommune og Festpillene. Kodeklubb Bergen Bibliotek inviterer ivrige barn mellom 8 og 12 år til et hyggelig og lærerik dagskurs i Micro:bit lørdag 1. juni kl. 11.

Med Micro:bit kan du lage alle slags kule ting, fra roboter til musikkinstrumenter - mulighetene er uendelige! Denne lille enheten har mange forskjellige funksjoner, som for eksempel 25 røde LED-lys som kan skrive meldinger. Det er to knapper man kan programmere som kan brukes til å styre spille, eller stoppe og hoppe over sanger på en spilleliste. Din BBC micro:bit kan oppdage bevegelse og fortelle deg hvilken retning du går i, og det kan bruke en lavenergi Bluetooth-tilkobling til å samhandle med andre enheter og Internett - smart! Les mer om micro:bit her.

Kubo er en robot som gjør at logikken bak kodingen blir lett å forstå. Hver puslebit inneholder en programmeringskode for en kommando. Man legger puslebitene i den rekkefølgen man vil at roboten skal utføre kommandoen
 
Roboter trenger en serie med instruksjoner, som oftest kalt algoritmer, for å gjennomføre en oppgave. I dag skal vi lære hva som trengs for å få dette til, og det skal vi gjøre ved først å programmere hverandre.

Vi har micro:bit og kubosettene til kurset, men deltakerne kan ta med seg sitt eget sett. Deltakerne må ta med seg sin egen PC eller låne en Chromebook på biblioteket. Dette må noteres i påmeldingen. Man trenger ikke PC på kubo roboter.

Kodeklubb Bergen Bibliotek er et samarbeid med Lær Kidsa Koding.

Det er gratis!

MELD DEG HER

 

Mer om Bergen Nå!

I festspillperioden 2018 gjennomførte Bergen kommune mønstringen Bergen Nå. Det ble arrangert 30 større og mindre opplevelser av ulik art og agenda, alle i samarbeid med byens kunstprodusenter, festspillene og kommunale tjenester. Hensikten er å skape engasjement rundt digitalisering av kunst- og kulturformidling.

30 arrangement, 4 strømminger, 9 fagseminar, 12 kulturarenaer, 10 kulturaktører, 6 lokale leverandører og 112 enkeltaktører inngikk i Bergen Nå-mønstringen anno 2018.

Nå forbereder vi ny mønstring 2019. Gjennom bruk av digitale verktøy ønsker vi til å nå ut til enda flere med alt det Bergen har å by på. Den aktive og attraktive byen er i konstant bevegelse. Derfor skal vi strømme kunst og kultur ut til enda flere innbyggere, prøve ut rene transportalternativ og eksperimentere i samhandlingen mellom kunst, kultur og bymiljø.

Vi har ingen tid å miste. Dele. Koble. Nå.