Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Kodeklubben 2020

Vil du lære å programmere? Vi inviterer barn og ungdom til kodeklubb på biblioteket.

Program for våren 2020.

Scratch (8-14 år)

Micro:bit

Kodeklubben er et gratis tilbud som skal gjøre det mulig for barn å lære seg  programmering. På kodeklubben lærer barna Scratch - et program designet for at barn lett skal forstå prinsippene bak programmering og kunne lage egne spill og animasjoner. Scratch passer for både jenter og gutter fra 8-14 år.

Glad i dingser?

Med Micro:bit kan du lage alle slags kule ting, fra roboter til musikkinstrumenter - mulighetene er uendelige! Denne lille enheten har mange forskjellige funksjoner, som for eksempel 25 røde LED-lys som kan skrive meldinger. Det er to knapper man kan programmere som kan brukes til å styre spill, eller stoppe og hoppe over sanger på en spilleliste. Din BBC micro:bit kan oppdage bevegelse og fortelle deg hvilken retning du går i, og det kan bruke en lavenergi Bluetooth-tilkobling til å samhandle med andre enheter og Internett - smart! Les mer om micro:bit her.


Python (over 10 år)

Python er et tekstbasert programmeringsspråk som ble utviklet tidlig på 90-tallet av Nedelenderen Guido van Rossum. Python er ofte anbefalt til nybegynnere på grunn av språkets enkle syntaks, sammenlignet med en del andre programmeringsspråk. Python passer perfekt for de som ønsker å lære seg programmering og kan blant annet brukes til 2D-spill, automatisering, vitenskapelig analyse, GUI-applikasjoner og servere.


Dagskurs i lodding eller 3D-printing og design

Glad i dingser? Bli med på Verkstedskurs.

Denne våren tilbyr vi introduksjonskurs i lodding og 3D-printing og design. Kursene gir deg også som deltaker en innføring i bibliotekets Verksted.

Det er to forskellige kurs som går samme dag. Hver deltaker kan kun velge ett (1) kurs av gangen. Maks 10 deltaker per kurs.

Lær deg å lodde! Alle får lage en krets som de får med seg når kurset er over. Du lærer ikke bare lodding, men også litt elektronikk og hvordan du kan teste kretser uten å lodde. Vi stiller med nødvendig utstyr og verktøy.
 
Med kurset i 3D-printing og design lærer man hvordan å designe 3D-modeller på TinkerCAD og praksis bruk av bibliotekets ULTIMAKER 2+.
 
Kursene er kun tilgjengelig på Hovedbiblioteket.