Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.

Kom i gang - Få hjelp med data og internett

«Kom i gang»-klubbene er et tilbud til deg som ønsker hjelp med data og internett. Her kan du lære i samspill med bibliotekets ansatte og andre som kanskje lurer på det samme som deg. Klubbene er ment for deg som har få eller ingen datakunnskaper og som ønsker å lære (mer). Sammen finner vi frem til dagens tema.

Sted: Hovedbiblioteket (i underetasjen/møterom 1). 

Vi tilbyr fire klubber. Hver klubb går fast én torsdag i måneden mellom kl. 13:00 - 14:30.

Påmelding til: datahjelp@bergenbibliotek.no eller på telefon 55 56 85 00.

Velkommen til sosialt og lærerikt samvær i klubbene våre. Vi serverer kaffe og te. 


Våre klubber:


Laptop og pc

Første torsdag i måneden kl. 13:00

Har du aldri brukt en pc før og er helt «ny på internett?» Eller kanskje du kan litt og vil lære mer?

På Kom i gang-klubben for laptop og pc får du hjelp til de grunnleggende tingene, som hvordan du bruker tastaturet og hvordan du navigerer på forskjellige nettsider, som f.eks. Facebook og Bergens Tidende. Du kan også lære hvordan du oppretter en e-postadresse, samt få tid til å øve deg på å skrive, sende og lese e-post.

Forutsetninger:
Her trenger du ingen forkunnskaper, men ta gjerne med egen pc.

Påmelding til datahjelp@bergenbibliotek.no / 55 56 85 00 


Nettbrett og mobil

Andre torsdag i måneden kl. 13:00

Har du fått ny mobil? Trenger du hjelp til å forstå hvordan nettbrettet ditt fungerer? Står du fast? Ikke nå lenger! På Kom i gang-klubben for nettbrett og mobil får du vite hvordan mobil- og nettbrett-teknologi fungerer. Her vil du lære hva knappene på mobilen din gjør, hva alle ikonene på toppen av skjermen betyr og hvordan du bruker menyen for å navigere mellom forskjellige apper.

Forutsetninger:
Her trenger du ingen forkunnskaper, men det er en fordel om du eier en smarttelefon eller et nettbrett. 

Påmelding til datahjelp@bergenbibliotek.no / 55 56 85 00 


Bibliotekets digitale innholdstjenester

Tredje torsdag i måneden kl. 13:00

Har du noen gang lurt på hvor lånekortet ditt har blitt av? Vi viser deg hvordan du får lånekortet ditt på telefonen, hvordan du får tilgang til tusenvis av ebøker, digitale aviser og tidsskrifter. På Kom i gang-klubben for digitale innholdstjenester får du en introduksjon til de viktigste digitale tjenestene våre. Personalet vårt hjelper deg i gang og kan svare på det meste.

Forutsetninger:
Her trenger du ingen forkunnskaper, men ta gjerne med egen telefon, nettbrett eller PC.  

Påmelding til datahjelp@bergenbibliotek.no / 55 56 85 00 


Offentlige digitale tjenester

Fjerde torsdag i måneden kl. 13:00

… Bli en digital innbygger

Offentlig sektor har som hovedmål å kommunisere med sine innbyggere på nett. Stadig flere offentlige tjenester blir digitalisert. Dette setter nye krav til oss som bruker disse tjenestene. Hvilke av tjenestene er det viktig å bli kjent med og hva trenger du å vite om dem? Hvordan logger du inn og hvilke fordeler har du av å ta dem i bruk?

På Kom i gang-klubben for offentlige digitale tjenester kan vi f.eks. se på: Elektronisk ID i ID-porten, digital postkasse, bytte av fastlege, skatteetaten, chat med NAV, ulike kommunale tjenester, trygg netthandel. Utvalgte tema blir vi enige om sammen.

Forutsetninger: 
Kjennskap til internett. Det er en fordel at du har opprettet en e-postadresse som du har passord til. Dersom du vil logge inn på noen av tjenestene, trenger du MinID eller bankID.

Påmelding til datahjelp@bergenbibliotek.no / 55 56 85 00