Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Læringssenter

Læringssenteret på hovedbiblioteket er vår inngang til alle lærings- og IT-tjenester i biblioteket. Her tilbyr vi mange forskjellige læringsaktiviteter, blant annet i data-, nettbrett- og mobilbruk og norsk språk. Vi har datamaskiner, kopieringsutstyr og språkkurs som du kan låne.


I
 Læringssenteret på hovedbiblioteket kan du få hjelp og veiledning. Hos oss kan du låne PCChromebook, bruke Wi-Fi, og både printe, skanne og kopiere. Vi tilbyr veiledning på flere forskjellige språk.

Vi kan blant annet hjelpe deg med bruk av internett og e-post, gi en innføring i sosiale medier, demonstrere trygg og sikker netthandel, og ellers gi deg en enkel innføring i bruk av datamaskinen, nettbrettet eller mobilen din. 

Hvis vi ikke kan hjelpe, viser vi deg hvor du kan få hjelp.

Wi-Fi (trådløst nett)

For å koble deg på det trådløse nettverket vårt, trenger du bare en mobiltelefon:

  • Velg nettverket «BK_gjest-bib» på enheten du vil koble til trådløst nett.
  • Start nettleser for å få opp velkomstsiden til gjestenettet.
  • Godta betingelsene.
  • Velg «Motta passord via SMS».
  • Tast inn mobilnummeret ditt (brukernavn) på forespørsel.
  • Passordet sendes til mobiltelefonen din som tekstmelding.
  • Start nettleseren på apparatet du vil koble til nett, trykk «logg inn direkte», og skriv inn brukernavn (mobilnummeret ditt) og passordet du fikk tilsendt.

Når du har fått koblet på det trådløse nettet vårt, har du tilgang i 30 dager før du må logge inn på nytt.

Læringssenteret ligger i underetasjen på hovedbiblioteket

Lån en datamaskin

I Læringssenteret kan du låne en datamaskin med nettilgang. Vi har 16 maskiner du kan logge inn på direkte med lånenummeret ditt og PIN-koden din. Disse maskinene kan brukes i 30 minutter om gangen. Trenger du mer tid, for eksempel til søknader, tekstbehandling eller annet, kan du låne en laptop av typen Chromebook. For å bli Chromebook-bruker signerer du en kontrakt som varer i tre måneder. Du kan da låne en Chromebook til bruk i biblioteket, i hele bibliotekets åpningstid; dvs. at Chromebooken kan lånes én dag av gangen og må returneres i Læringssenteret før stengetid. Aldersgrense for lån av Chromebook er 15 år.

«Skylagring» og e-post

Vi anbefaler at du har eller oppretter en e-postkonto med tilhørende lagringsplass på nett – såkalt "skylagring" – før du benytter utstyret vårt. Google, Microsoft, Yahoo og Apple tilbyr slike tjenester, som lar deg lagre og behandle dokumenter hvor som helst, så lenge du har nettilgang. Med en Google-konto får du også fullt utbytte av Chromebook-maskinene våre, da disse er skreddersydd for å fungere med Googles tjenester, som tekstbehandling, regneark, skylagring osv. Hvis du ikke har en e-postkonto fra før, kan vi hjelpe deg med å komme i gang!

Obs! Hvis du allerede har en e-postkonto, bør du sjekke at du har registrert mobilnummeret ditt på denne kontoen, fordi de fleste e-posttjenester krever at du bekrefter at du er den du gir deg ut for å være, ved å sende en engangskode til telefonen din når du logger inn på et nytt sted. Dette er et sikkerhetstiltak for å hindre at andre prøver å logge seg inn på din e-postkonto.

Kopiering, skanning og utskrift

I Læringssenteret kan du skrive ut, skanne, kopiere og fakse dokumenter. Utskrift og kopi koster kr. 5,- pr. side, faks koster kr. 5,–. Skanning er gratis. For å kunne skrive ut og kopiere, må du på forhånd betale inn til en "kopikonto" som er knyttet til lånekortet ditt. Hvis du bruker tjenestene våre regelmessig, kan det være lurt og tidsbesparende å betale inn litt penger på kontoen, slik at du ikke trenger å betale i skranken hver gang du skriver ut eller kopierer.

Når du er logget inn på en av maskinene våre, trykker du "skriv ut", og bekrefter utskriften ved å taste inn lånenummer og PIN-kode på skriveren.

Bestill veiledning

Hvis du trenger hjelp med f.eks. en søknad eller et dataspørsmål, kan du bestille veiledning i forkant - da kan du være sikker på at vi har tid når du kommer til Læringssenteret!

Bestill tid for veiledning.