Få datahjelp på nett

Bergen offentlige bibliotek planlegger nå datahjelp på nett på onsdager fra kl. 10 -14. Vi samarbeider med IKT-elever på Amalie Skram videregående skole. På grunn av koronasituasjonen, kan veiledningen ikke skje fysisk, men må gjennomføres på nett.
Påmelding på e-post: datahjelp@bergenbibliotek.no bergenbibliotek.no

Elevene vil være veiledere hvor man gjennom telefon og videolink kan etablere kontakt mellom elev og den som trenger datahjelp, uavhengig av hvor man bor. Hjelpen forutsetter bare at man har egen epost og en eller annen form for datamaskin / nettbrett eller smarttelefon, samt tilkobling til internett. Vi på biblioteket hjelper til med resten.

Eksempel på ting man kan få hjelp til:

- Hvordan logge inn med bank ID på NAV?
- Hvordan dele bilder på Facebook?
- Hvordan redigere en tekst?
- Hvordan finne frem på YouTube?
- Hvordan bruke regneark (Excel)?
- Søke på internett?

Vi er ellers åpne for innspill på andre tema som kan være aktuell. Hvis det er flere som ønsker hjelp til det samme, vil vi forsøke å sette opp en gruppe på maks 4 personer som får hjelp - det blir også mer sosialt da, selv om det er på nett. Elevene har bred kompetanse gjennom et helt liv som databrukere. Dette gir dem en unik kunnskap som kan være til nytte på tvers av generasjoner.

Alt du trenger å gjøre, er å sende oss en e-post til: datahjelp@bergenbibliotek.no
Du vil da bli kontaktet av biblioteket for en nærmere avtale. Da får du instruksjoner for hvordan du skal gå frem for å få datahjelp.

Påmelding på e-post: datahjelp@bergenbibliotek.no