Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Vibeke Garrod sist endret 2019-11-12T17:44:56+01:00
Inga Sætre er aktuell med en filmatisering av sin Brageprisvinnende "Fallteknikk". Sætre arbeider både med animasjon, illustrasjon og tegneserier, så dette lover veldig godt!

Fallteknikk ble altså Inga Sætres store gjennombrudd som tegneserieskaper, men hun har holdt på med tegneserier og animasjon i mange år. Tidlig på 2000-tallet ble vi kjent med Møkkajentene, og i 2011 traff vi Rakel i Fallteknikk. Hun flytter hjemmefra for å gå siste året på videregående, men tilværelsen blir ikke helt som planlagt. Sætre er god på dette med dialoger og monologer, det er usentimentalt og lattervekkende, selv når det reflekteres over alvorlige problemstillinger og temaer. Den siste utgivelsen til Inga Sætre på tegneseriefronten er Det finnes en død etter livet, en nydelig samling scener der det filosoferes over store og små ting i tilværelsen.

Inga Sætre jobber både med animasjon, illustrasjoner og tegneserier. Nå blir det film av Fallteknikk, et spennende prosjekt vi gleder oss til å se. Kanskje vil vi få høre litt om filmen når Inga kommer på besøk til Biblioteksfesten lørdag 9. november.