Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Lurer du på hvor turen går i sommer? Her er et utvalg reisebøker!

Endelig er sommeren her, og det er tid for å reise. Det kan være en lengre reise, eller bare en tur i parken når været tillater det. Uansett er det gøy å lese om ukjente steder. Her er et lite utvalg reisebøker fra steder i Europa.


Sykkelferie i Norge / Anne Østbø Brevik & Morten Aspås

Denne boka inneholder ruter for de fleste; gjennom dype skoger, over fjell, inn i sjarmerende småbyer og langs kyst og fjord. Noen steder er det valgt båtskyss for å unngå lange tunneler eller svært trafikkerte veier. En tur som virker veldig flott er ruten Lærdalsøyri - Elverum. En berg-og dalbane-etappe Norge på tvers. Blant severdighetene er Borgund stavkirke, en av de best bevarte stavkirkene i landet.


Norges tøffeste turer / Per Roger Lauritzen

Har du lyst på en skikkelig utfordring i ferien? Da kan du for eksempel gå en langtur fra Sogn i Sogn og Fjordane til Kongsberg i Buskerud på seks dager. Jonas Nicolai Prahm fra Kongsberg gikk i 1856 fra Balestrand i Sogn til Kongsberg på en snau uke. Det betyr dagsmarsjer på seks mil hver dag! Eller du kan gå i Norges lengste trapp i Tyssedal, en tur som kalles “I rallarens fotspor”. Denne klatrestien er konstruert for at turister skal komme opp stupene på en trygg måte, og ble laget i forbindelse med kraftanlegget som ble bygget på begynnelsen av 1900-tallet.


Pilegrimsveien til Santiago de Compostela / Ulf Luthman

Den mest kjente pilegrimsferden i verden er El Camino Francés. En 780 kilometer lang vandring fra den franske siden av Pyreneene, til Santiago de Compostela nordvest i Spania. Dette er en vandring full av kulturhistorie, og millioner av pilegrimer har gjort denne ruten. Det er 32 dagsetapper, men det er godt å hvile seg noen dager, så man bør regne med 35 dager. Det kan være varmt i sommermånedene og mye folk som er ute i samme ærend. Denne lille boken er en selvskreven hjelper for de som tenker på den berømte vandringen.


Secret London / Rachel Howard og Bill Nash

Storbyferie er noe mange liker. London er en av verdens mest populære reisemål, og her får du informasjon om de skjulte stedene i hovedstaden. For eksempel ligger Storbritannias minste politistasjon på Trafalgar Square. Den ble installert av Scotland Yard i 1926, slik at politiet kunne overvåke demonstrantene på plassen (som også i dag er den mest brukte protestplassen). Tar du turen til Hyde Park kan du sjekke ut en ekte kjæledyrgravplass; Hyde Park Pet Cemetery. Men du må ha en avtale i forveien, for å se på det som George Orwell kalte “perhaps the most horrible spectacle in Britain”. Du kan også overvære en viktoriansk skoletime på Ragged School Museum. I et originalt klasserom kan du oppleve hvordan det var å være elev i en tid hvor spanskrøret var flittig brukt.


Englands South Coast / Ros Belford m.fl.

Sørkysten av England, høres ikke det nydelig ut? Ja, hvis været er på din side da. Sørøst i landet har vi for eksempel Brighton med sin kjente pir, og Portsmouth som er fødebyen til Charles Dickens. Sørvest kan by på Dartmoor med sine flotte heier og dramatiske landskap, og småbyen Bath som romerne gjorde til en førsteklasses spa-resort. Er du fan av britisk krim er det mye interessant her nede på den sørlige kysten. Agatha Christie skrev mange av sine krimfortellinger herfra, Arthur Conan Doyles “The Hound of Baskerville” henter inspirasjon fra Dartmoor-området, og i senere tid har vi tv-serien Broadchurch som blant annet ble filmet i Somerset. Hvis krim ikke er din kopp te, har du mulighet til å besøke hundremeterskogen til Ole Brumm; nemlig Ashdown Forest!


Cycling the River Rhone Cycle Route / Mike Wells

Det fremstår som en fantastisk opplevelse, å sykle fra Alpene og ned til Middelhavet!? En erfaren og trent syklist bør kunne sykle turen på 12 dager, men for de som vil ta det noe roligere er 60 kilometer per dag et alternativ, og man vil da bruke cirka 14 dager. Boken viser oss 20 etapper for å komme til målet, og det er mye flott å se på underveis. Av kjente byer får du besøke Montreux, Geneve, Lyon og Avignon.


 Gotland / Karin Innings

Gotland er en spennende øy! Den ligger i østersjøen cirka 90 kilometer fra det svenske fastlandet, og man kan reise dit med fly eller ferge. Visby, som er øyas eneste by, var selve kronjuvelen blant Hansabyene rundt år 1360. Bymuren i Visby er en av Europas best bevarte, og det er over 200 bygninger med murverk fra middelalderen her. Hver sommer arrangeres det Middelalderuke i august, med en hel rekke arrangementer og mange besøkende. Nordøst for Gotland ligger Fårö, som er kjent for sitt Bergman-senter. På denne lille naboøya bodde nemlig regissøren Ingmar Bergman store deler av sitt liv.