Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Birgit Bjørgum sist endret 2016-09-26T14:17:00+01:00
Vi har vel alle hatt den store leseropplevelsen som gir oss lysten til å lese noe lignende. Det finnes hjelpemidler!

Litteratursiden.dk

Litteratursiden logoDansk innholdsrik side som drives av danske bibliotekarer. Hovedvekten er på danske forfattere, men du kan også finne norske, svenske og andre utenlandske. Siden har anmeldelser, forfattersider, lister over forskjellige tema i litteraturen bl.a. Noget der ligner. Her kan du f.eks. finne noe som ligner Charles Bukowski eller Umberto Eco. Du kan også finne noe som ligner på bestemte titler, f.eks. Vindens skygge. Siden er åpen for alle, og ved å registrere deg som bruker kan du også være med og bidra med innhold.

Tips fra norske bibliotek

  • Follo-bibliotekene tipser om lignende titler dersom du har sans for John Irvings Den fjerde hånden, Panserhjerte av Jo Nesbø eller Hypnotisøren av Lars Kepler med flere.
  • Deichmanske bibliotek drifter databasen Bokanbefalinger.no. Her finner du boktips fra norske bibliotekarer.

Bokelskere

Dette sosiale nettsamfunnet kommer med forslag til hva du vil kunne like, basert på søk. Dersom du er medlem finnes det flere lister - basert på det du nylig har lagt til i din bokhylle, høy favorittprosent eller basert på høye terningkast.

Literature-Map

The Tourist Map of Literature - tast inn navn på forfatter og andre forfatternavn  legger seg i en sirkel rundt navnet du søkte på. De navnene som er nærmest, er de som ligner mest. Tjenesten finnes også for musikk og film. Tjenesten fungerer best med utenlandske forfattere, men kjente norske navn er også med, f.eks. Ingvar Ambjørnsen og Karin Fossum.

Who Writes Like

Australske bibliotekers "Readers Corner" har en seksjon for hvilke forfattere som ligner.

Who Else Writes Like...?

Denne siden har litt flere opplysninger. Den linker til forfatterens hjemmeside, og viser evt. litterære priser denne har mottatt. Her er også ikoner som indikerer "crossover"-litteratur, dvs. bøker som kan passe for ungdom som befinner seg i overgangen mellom å lese ungdoms- og voksenlitteratur. OBS!, nettsiden krever innlogging/betaling.

If You Like...

Denne siden gir også mulighet til å klikke på sjanger.

What Should I Read Next?

Tast inn tittel eller forfatter og få forslag til videre lesning.

Goodreads

En engelskspråklig Bokelskere.

Tastekid

Side som hjelper deg å finne ny musikk, film, spill, bøker og forfattere basert på hva du liker.

 

Tips gjerne om lignende tjenester i kommentarfeltet!