Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Vibeke Garrod sist endret 2019-04-23T10:56:22+02:00
Her har vi en multikunstner som blant annet jobber med graffiti og street-art, illustrasjoner, tegneserier, spillutvikling, storyboarding og albumcovere. Mest kjent er kanskje Noguchi for illustrasjonene til serien Drabant, som handler om graffiti-miljøet i Oslo på 1990-tallet.

Mikael Noguchi (f. 1976) lagde sin første piece i 1985, bare 9 år gammel. Graffiti ble en stor del av livet hans, men samtidig var han nysgjerrig på ulike teknikker. Han er selvlært, og driver nå profesjonelt med mange ulike utrykksformer. Han karakteriserer sin egen stil som clean, strekbasert og noe karikert, og mye av det han lager er inspirert av tegneserier.

En av Noguchis mest kjente arbeider for oss lesehester er serien Drabant som han lagde i samarbeid med journalist og forfatter Øyvind Holen. Her treffer vi unge taggere og graffitikunstnere i Oslo på 1990-tallet, en tid da det var nulltoleranse for tagging i hovedstaden, og graffiti absolutt ikke hadde anerkjennelsen den har i dag.

Noguchi er en tegnenerd, og hans beste tips til deg som vil arbeide med illustrasjon eller tegneserier er å tegne mye, tegne alt og ikke være redd for å jobbe digitalt!

Vi gleder oss til å treffe Noguchi på tegneseriefestivalen Bergtatt!

http://www.noguchi.no/about-me/

https://lesersokerbok.no/en-tur-i-slottsparken-med-mikael-noguchi/

https://sneakpeek.no/mot-mikael-noguchi/?fbclid=IwAR0dU3GiNXF6o-CjnYz-mq4rN5N7PDNfONWqe0cAQ5GqFoiqGbv7YuQuzms