Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Vibeke Garrod sist endret 2019-04-23T12:09:45+02:00
Geir Moen er ikke redd for å eksperimentere med nasjonalhelter som Henrik Ibsen og resten av gjengen bak "De fire store". Klassikere tåler å bli bearbeidet, noe Moen viser på en ypperlig måte.

Geir Moen (f. 1976)  er en tegneserieskaper og illustratør fra Røysland, som blant annet er kjent for sine verk om Peer Gynt og De fire store. Han startet med å lage tegneserier i 1995, og hadde noen korte historier i blant annet Psykose, tegneseriedelen til det legendariske tidsskriftet Gateavisa. I 2007 tok han for seg “De fire store” i norsk litteratur; nemlig Ibsen, Bjørnson, Kielland og Lie. Tittelen var “De fire store: når de døde våkner”. Sammen med forfatter Øystein Runde sørget han for at sjangeren steampunk fikk en skjønn forening med Norges nasjonalskalder. Denne utgivelsen ble premiert med Kulturdepartementets tegneseriepris. I 2012 samarbeidet Moen med amerikaneren David Zane Mairowitz om en grafisk fremstilling av Henrik Ibsens Peer Gynt. Moen leste Ibsens klassiker på videregående, og har siden hatt lyst til å lage tegneserie av Peer Gynt. Tre år jobbet Moen med den, en fremstilling som til å begynne med var ganske lys, men etter hvert ble mørkere og mørkere...

Geir Moen er inspirert av sjangre som science fiction, fantasy og horror og han holder ofte tegneseriekurs. Hans tips til deg som vil lage tegneserier er at hvis du er litt i tvil om siden din er bra nok, så skrot den og lag den på nytt!

Vi gleder oss til å treffe Moen på tegneseriefestivalen Bergtatt!

Kilder: 

https://www.nrk.no/kultur/bok/tegner-peer-gynt-i-ny-tegneserie-1.11793483

http://www.tegneseriekurs.com/2009/08/geir-moen.html

https://snl.no/Geir_Moen_-_tegneserieskaper