Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Faith: Hollywood and Vine

av Janette Karin Kolbrek sist endret 2017-08-19T11:36:48+02:00
Møt Faith, en høyst ukonvensjonell superhelt.
Houser, Jody

Faith: Hollywood and Vine

Valiant, 2016, USA

Rundt om i verden finnes det såkalte psioter, mennesker som på grunn av genene sine er født med superkrefter. Mens noen av disse har krefter tilgjengelige fra de er født, må enkelte aktiveres av andre psioter for å få tilgang til evnene sine. En psiot som nylig har fått aktivert sine evner er Faith Herbert, alias Zephyr.

Når man ser for seg en superhelt, er det gjerne bildet av en ekstremt veltrent person i et antrekk som fremhever alle vedkommendes fysiske attributter som dukker opp på netthinnen. Av personlighet er de ofte mørke til sinns, hjemsøkt av en traumatisk fortid. Det er IKKE det du får i tegneserien Faith. Faith Herbert er en ung dame i 20 årsalderen, overvektig, nerdete og overmåte positiv. Etter at hun ble foreldreløs i ung alder, vokste hun opp hos farmoren, og det er hun som har lært Faith å se det positive i ting, selv når det ser som mørkest ut. Da Faith fikk sine evner aktivert, ble hun del av Renegades, en gruppe psioter som sammen kjempet mot mektige og mørke krefter som truet verden. Men Renegades ble oppløst og for første gang i sitt liv er Faith helt alene. Og ikke nok med det, men hun har bestemt seg for å starte sitt nye liv i en helt ny by, Los Angeles. Utstyrt med evnen til å fly, evnen til å flytte ting ved hjelp av tankekraft, og en politiradio, skal Faith nå finne ut om hun kan klare seg alene, både som superhelt og som ung kvinne. Med store krefter, kommer stort ansvar, og det spørs om dette kanskje blir en for stor utfordring for Faith å takle helt på egen hånd.

"It's not that crime makes me happy. In a perfect world, I wouldn't have to worry about saving anyone. But this isn't a perfect world. Far from it. And as long as I can do something to make it better, I will. Besides, burglars aren't exactly something you need a whole superhero team to deal with." - Faith Herbert/Zephyr

Personlig kan jeg styre min begeistring for overdreven positivitet og klisjéaktige fraser, men det er vanskelig ikke å la seg engasjere og sjarmere når dette kommer i en innpakning som Faith. Ofte når jeg leser tegneserier om superhelter, føler jeg at karakterene kan være utilnærmelige, de er for fantastiske. Men når jeg leser om Faith, føler jeg ærlig og oppriktig at hun og jeg kunne vært bestevenner. Hun er en veldig ekte og omgjengelig person, og det er det som gjør meg begeistret for denne tegneserien. Bonus for mye humor og mange nerdete referanser.

Faith appellerer antagelig mest til tenåringsjenter, men flere vil nok ha glede av å lese denne varme og ektefølte tegneserien. For øvrig er dette en bi-serie av Valiants tegneserie Harbinger, og det er der karakteren Faith Herbert dukker opp for første gang. Foreløpig har det kommet tre album i serien, som alle kan lånes på biblioteket.