Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Didier Lefévre og Emmanuel Guibert: Fotografen

av Birgit Bjørgum sist endret 2016-11-21T13:56:36+02:00
I 1986 la den franske fotografen Didier Lefévre ut på sitt første oppdrag sammen med Leger uten grenser. Turen gikk fra Peshawar i Pakistan, over minebelagte fjell til Afghanistan. Lefévres oppgave var å dokumentere krigen mellom Sovjetunionen og Mujahedin.
Didier Lefévre; Emmanuel Guibert

Fotografen

Egmont serieforlaget, 2007, Norge
978-82-429-3232-7
voksen
"Etter hvert som jeg fotograferer, føler jeg at et bra bilde er innen rekkevidde. Det er som om jeg fisker og får napp. Jeg holder pusten hver gang jeg trykker på utløseren."

I 1986 la den franske fotografen Didier Lefévre ut på sitt første oppdrag sammen med Leger uten grenser. Turen gikk fra Peshawar i Pakistan, over minebelagte fjell til Afghanistan. Lefévres oppgave var å dokumentere krigen mellom Sovjetunionen og Mujahedin. På veien møter karavaner med flyktninger eller militære. Historien består av en kombinasjon Lefévres fotografier og Guiberts tegninger. Det golde landskapet gjenspeiles i de enkle, duse tegningene.

Det er en sterk fortelling og dette understrekes av fotografiene som gir en mer virkelighetsnær opplevelse av historien.

Spennende blir det også da Lefévre velger å dra alene tilbake over fjellene sammen med kanskje ikke helt pålitelige førere. Han pådro seg også sykdom i løpet av den strabasiøse turen. Lefévre fikk trykket 6 av sine 4000 bilder i den franske avisen Libération. I det hele er Fotografen et spennende bidrag til en sjanger som forener tegneserien og fotoreportasjen.