Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Jiro Taniguch: Min fjerne barndomsby

av Birgit Bjørgum sist endret 2016-12-12T11:10:35+02:00
Denne tegneserien kombinerer japansk manga og tegneserieroman. Resultatet er en god fortelling som gir rom for ettertanke.
Jiro Taniguch

Min fjerne barndoms by

Fahrenheit, 2010, Danmark
978-87-90370-82-4
voksen

Den middelaldrende familiefaren Hirochi Nakahara er på vei hjem til sin familie etter en forretningsreise. Plaget av tømmermenn går han ombord på feil tog. Toget er på vei til hans barndomsby som han ikke har besøkt på flere år. Han bestemmer seg for å dra dit, og siden han likevel er der vil han å oppsøke morens grav. Minnene om hvordan det var da faren forlot familien da han var tenåring kommer tilbake. Hva som skjedde med faren forble et mysterium.

Plutselig skjer det noe, Hirochi faller om og da han våkner er alt forandret. Han er igjen 14 år og kledd i sin skoleuniform. Gaten er slik som den var da han vokste opp, og utenfor huset treffer han sin egen mor. Forvirret over hva som har skjedd, forsøker han å orientere seg. Han har havnet tilbake til 1963, og det er samme år som faren skal forlate familien. Det skal skje om noen måneder og historien dreier seg om Hirochis forsøk på å finne grunnen til farens forsvinning. Kan han klare å stoppe ham og dermed endre historiens gang? 

Boken er på hele 400 sider, men historien er såpass spennende at man har lest den før man vet ordet av det. Tegningene er fine, men dessverre ikke i farger slik som på bokomslaget. Skildringene av gutten er interessante - en fjortenåring med en middelaldrende manns erfaringer.
Tilbake i sin egen tid fører opplevelsen til at han tenker over sitt forhold til sine barn. Kanskje han bør være mer til stede for sine egne barn?